PSV uitgeschakeld Champions League na verlies tegen Rangers

Image source - Pexels.com


PSV is er opnieuw niet in geslaagd de groepsfase van de Champions League te bereiken. De Eindhovense club en manager Ruud van Nistelrooij verloren hun thuiswedstrijd tegen Rangers FC met 0-1. De eerste wedstrijd van de voorronde met de twee teams eindigde vorige week in een 2-2 gelijkspel in Glasgow.

PSV zet zijn Europese voetbalavontuur voort in de Europa League, waar minder prestige en minder geld op het spel staat. Dat deed spelers en supporters zichtbaar pijn, zoals na het laatste fluitsignaal duidelijk te zien was in het Philips Stadion. Ajax is dit seizoen de enige Nederlandse deelnemer aan de Champions League.

PSV-supporters lieten duidelijk zien dat ze na vier jaar staan ​​te popelen om de groepsfase van de Champions League in te gaan. Ze staken uren voor de wedstrijd veel vuurwerk af rond het stadion en blokkeerden de teambus van Rangers FC, tot woede van trainer Giovanni van Bronckhorst. De Schotse club probeerde tevergeefs de aftrap uit te stellen.

Het enthousiasme van de fans sloeg in de slotfase van de eerste helft over op de spelers. De thuisploeg begon tam en voorzichtig, met Érick Gutiérrez en Ibrahim Sangaré die het tempo bepaalden, en Joey Veerman als aanvallende middenvelder. Van Nistelrooij had in zijn basisformatie geen plaats voor de avontuurlijke spelmaker Xavi Simons.

Rangers FC bleef ruim een ​​half uur gemakkelijk sterk en had ook de beste kans op de openingstreffer, maar het schot van John Lundstram ging naast. PSV dreigde daarna tweemaal via Jordan Teze en Luuk de Jong, die na een voorzet vanaf de rechtsback twee keer niet tot scoren kwamen. De beste kans voor rust was voor Cody Gakpo, die mogelijk zijn laatste wedstrijd voor PSV speelde. De aanvaller wordt gewaardeerd door Manchester United, maar zette niet zijn beste prestatie neer.

PSV speelde de tweede helft zonder Luuk de Jong. De aanvoerder raakte geblesseerd en moest bij de rust worden vervangen. Simons kwam na rust op het veld. De talentvolle speler, die vanuit Paris Saint-Germain naar Eindhoven kwam, begon als rechtsbuiten. Ismael Saibari verving De Jong in de spits. Carlos Vinícius, een echte spits, bleef op de bank en zag PSV in de 56e minuut ontsnappen toen Tom Lawrence de lat raakte.

Vier minuten later ging het mis voor PSV.

Vier minuten later ging het nog steeds mis. Doelman Walter Benítez speelde de bal riskant af op André Ramalho, en zag de Braziliaanse verdediger de bal verliezen aan Malik Tillman. De Amerikaanse aanvaller zette Antonio Colak met een niet te missen kans op een 0-1 voorsprong in de 60e minuut.

Van Nistelrooij voerde uiteindelijk vijf wissels door, maar dat was voor PSV niet genoeg om te ontsnappen, zoals in de vorige voorronde tegen AS Monaco.

Voor de wedstrijd had Rangers geprobeerd de aftrap tegen PSV uit te stellen, omdat het Schotse team later dan gepland bij het Philips-stadion arriveerde toen de spelersbussen werden opgehouden. De UEFA negeerde het verzoek en de wedstrijd begon zoals gepland om 21.00 uur in het Philips-stadion in Eindhoven.

Ruim twee uur voor de aftrap verzamelden duizenden PSV-supporters zich rond het Philips Stadion om te wachten tot de spelers van hun favoriete club met de bus arriveerden. Afgezien van het afsteken van vuurwerk, richtten ze zich ook op de bussen van de Rangers toen ze aankwamen.

Rangers-trainer Van Bronckhorst was helemaal niet te spreken over het gedrag van de PSV-fans. “Ik ben al een aantal jaren bezig met voetbal, dit heb ik nog nooit meegemaakt”, mopperde hij voor de camera van RTL 7. “Het klopt echt niet hoe we hier zijn ontvangen. We moesten 15 minuten wachten, omringd door supporters. De tweede bus moest zelfs omkeren en arriveerde veel later bij het stadion. De UEFA vond het allemaal prima.”

Hij vervolgde: “Je verwacht dat een club als PSV alles goed regelt als het een club ontvangt.” Van Bronckhorst: “En dat je gewoon naar binnen kunt gaan zonder je zorgen te maken over je veiligheid. Dat was vandaag helemaal niet het geval.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?