PSV slaagt er voor tweede week op rij niet in om te winnen; de Gelderse derby eindigt gelijk


PSV slaagde er zondag voor de tweede Eredivisie-week op rij niet in om te winnen. De club uit Eindhoven speelde met 2-2 gelijk bij de tien man van Fortuna Sittard. Een late Burak Yilmaz-penalty zorgde ervoor dat de punten werden gedeeld nadat doelpunten van Xavi Simons en Ibrahim Sangare de ploeg van Ruud van Nistelrooij op voorsprong hadden gezet.

Fortuna Sittard kwam in blessuretijd van de eerste helft op voorsprong toen Inigo Cordoba de bal naar binnen schoof nadat Walter Benitez was uitgekomen om hem weg te slaan.

Fortuna’s taak was uitdagender na 56 minuten toen een verbijsterende tackle van Dogan Erdogan werd opgevangen met een rode kaart, waardoor de ploeg met tien man overbleef voor de rest van de wedstrijd. PSV profiteerde hiervan door in tien minuten twee keer te scoren. Ibrahim Sangare tikte van dichtbij binnen nadat Xavi Simons de wedstrijd op gelijke hoogte had gebracht met een kopbal.

Lees ook:  Nederland begint de WK-campagne met een gemakkelijke zege op Maleisië

Maar er was nog een andere wending, want Fortuna kreeg in de 95e minuut een eerlijk gezegd zachte penalty. Yilmaz zette het kalm om en bezorgde de ploeg van Jose Velazquez een punt.

De altijd fel bevochten Gelderse Derby tussen Vitesse Arnhem en NEC Nijmegen is zondag in een 0-0 gelijkspel geëindigd. Oussama Tannane werd weggestuurd voor de Nijmegenaren, maar Vitesse kon de tien man niet afbreken, waardoor de punten gedeeld werden.

NEC-manager Rogier Meijer bekritiseerde Tannane vanwege het wegsturen. “Ik neem aan dat hij de rode kaart heeft gekregen voor de treffer die hij gaf”, vertelde Meijer aan ESPN. “’Ons’ hoort niet in zo’n situatie terecht te komen. Hij geeft de scheidsrechter de mogelijkheid hem van het veld te sturen. Dat is niet slim. Ik weet niet of hij geprovoceerd was, maar dat doet er niet toe. Dit kan gewoon niet gebeuren.”

De degradatie-zespunter van Emmen vs. Cambuur eindigde in een 0-0-gelijkspel, waardoor beide ploegen over de schouders keken naar degradatie. Cambuur staat met negen punten onderaan de tafel. Emmen staat drie punten boven hen.

Lees ook:  Gelderland mag niet op wolven schieten met paintballgeweren, oordeelt rechtbank

Plaats een reactie