Projectie van “White Lives Matter” was eerder te zien in Venlo


De slogan “White Lives Matter” die met nieuwjaar op de Erasmusbrug in Rotterdam was geprojecteerd, was dagen eerder op de gevel van het UWV-gebouw in Venlo te zien geweest.

Burgemeester Antoin Scholten gaat maandag met de politie om tafel om te bespreken welke stappen genomen kunnen worden. In de Venlose binnenstad zijn ze al begonnen met het verwijderen van de stickers met een soortgelijke slogan. Dat heeft een woordvoerder van de burgemeester donderdag gezegd na een bericht in de Limburger.

Op 28 december werd met een beamer in blauwe letters “White Lives Matter” op de gevel van het gebouw aan de Prinsessensingel geprojecteerd. Scholten zei donderdag dat hij het “Verwerpelijk en on-Venloos” vindt.

Lees ook:  Geweld om de familie-eer te verdedigen neemt toe in Nederland

Het Openbaar Ministerie (OM) stelt een strafrechtelijk onderzoek in naar het racistische incident in Rotterdam. De woorden die op de Erasmusbrug te zien zijn, worden geacht niet onder de vrijheid van meningsuiting te vallen. “Een van de grenzen is dat uitingen nooit mogen aanzetten tot discriminatie of het beledigen van een andere bevolkingsgroep”, zei het OM eerder deze week.Plaats een reactie