Prijzen gebruikte auto’s stijgen naar nieuw record in december


De gemiddelde prijs voor een gebruikte auto steeg in december naar een nieuw record. Volgens het online autoplatform Autoscout24 was de prijs gemiddeld 25.125 euro. Dat is 1,7 procent meer dan in november en 16 procent hoger dan vorig jaar.

Autoscout24 had eerder gezegd dat als de prijsstijgingen zouden doorzetten, het prijsniveau van 25.000 aan het einde van het jaar zou worden bereikt. Ook brancheorganisatie BOVAG zou stijgende prijzen voor tweedehands auto’s hebben gezien.

De vraag naar gebruikte auto’s is veel groter dan het aanbod. Verder stond de verkoop van nieuwe voertuigen vorig jaar onder druk door een wereldwijd tekort aan chips en leveringsproblemen. Als gevolg hiervan daalde het aantal gebruikte auto’s dat werd aangeboden. Hierdoor stegen de prijzen.

Volgens Autoscout24 zijn de prijzen voor gebruikte auto’s ook in andere Europese landen gestegen. Bij Autoscout24 staan ​​meer dan 202.000 auto’s te koop. Het autoplatform heeft naar eigen zeggen het meest uitgebreide aanbod aan voertuigen van Nederland.

Lees ook:  Twee doden bij fatale brand in Arnhem zijn vrouwen van 46 en 51 jaar oud

Plaats een reactie