Politie wil vuurwerkverbod als nieuwjaarsviering onrustig wordt


De politie kondigde aan dat ze zal blijven aandringen op een landelijk vuurwerkverbod als het afsteken van vuurwerk dit nieuwe jaar leidt tot “veel letsel, ellende en schade”. Volgens Peije de Meij, coördinator oudejaarsavond bij de politie, zal de politie er alles aan doen om dit in de politiek door te voeren. De Meij ziet deze oudejaarsavond dan ook als de ‘ultieme test’.

De afgelopen twee jaar was er vanwege Covid-19 een algeheel vuurwerkverbod, wat leidde tot vaker arrestaties en incidenten. “Wat de politie betreft, als deze daling doorzet, wordt de volgende jaarwisseling een succes”, aldus de coördinator van de politie.

De politie besteedde in de aanloop naar de jaarwisseling specifiek aandacht aan ernstig illegaal vuurwerk. Zo is er recentelijk 600.000 kilo in beslag genomen die bestemd was voor de Nederlandse markt.

Ondanks het personeelstekort zegt de politie voor nieuwjaar voldoende mensen te zullen mobiliseren. Waar mogelijk zullen ook drones worden ingezet om relschoppers op te sporen. Wel waren er zorgen over de sterkte van het vuurwerk en het feit dat het naar hulpverleners zou worden gegooid. “We willen dat iedereen na de dienst veilig thuiskomt”, zegt De Meij.

Lees ook:  De Nederlandse huizenprijzen dalen volgend jaar met 2,5 procent, zegt ING

Plaats een reactie