Politie vermoedt brandstichting in hotel Albergen bedoeld voor asielzoekers

Image source - Pexels.com


Bij een brand in hotel ‘t Elshuis in Albergen was maandag brandstichting, bevestigt de politie aan RTV Oost. Het hotel wordt een asielcentrum en de eerste asielzoekers zullen over vier of vijf weken arriveren.

De brand werd maandag rond 6.15 uur ontdekt. Een politiewoordvoerder vertelde de omroep dat er vlak naast het hotel een struik in brand stond, die ook wat schade aanrichtte aan de gevel van het gebouw. Niemand raakte gewond.

De politie sprak met getuigen en deed onderzoek ter plaatse. De speurders zijn nog op zoek naar camerabeelden van de omgeving. Er is tot nu toe niemand gearresteerd.

Later op maandag won het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) een rechtszaak waarin de aankoop van het hotel werd bevestigd. De voormalige eigenaren probeerden zich terug te trekken nadat de regering het hotel had aangewezen als asielcentrum en beweerden dat het COA nooit had gezegd dat het gebouw zou worden gebruikt om asielzoekers te huisvesten. De rechtbank oordeelde in het voordeel van het COA.

Het COA verbouwt nu het gebouw om plaats te bieden aan 150 tot 300 asielzoekers. Ook wil het bureau in gesprek met omwonenden en de gemeente. “We willen de boel kalmeren. Er is veel gebeurd. Er is veel gezegd en er zijn zorgen geuit. Laten we praten over wat we willen. Ik hoop dat iedereen daar voor open staat”, zegt COA-bestuursvoorzitter Milo Schoenmaker tegen RTV Oost.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?