Politie: Verdachte situatie op Schiphol omdat man beweert gevaarlijke spullen te hebben


Hulpdiensten hebben dinsdag een deel van Schiphol Plaza afgezet nadat een man tegen beveiligers had gezegd dat hij gevaarlijke stoffen bij zich had, meldt de Koninklijke Marechaussee rond 11.30 uur op Twitter. .

Hulpdiensten kregen om 11.11 uur de eerste melding van een verdachte situatie. Ze escaleerden al snel naar een GRIP1, wat inhoudt dat alle hulpdiensten gezamenlijk optreden en werken onder één bevelvoerend officier. Het specialistenteam dat onderweg is, bestaat volgens de Telegraaf uit Defensiemedewerkers van het CBRN-centrum voor chemische, biologische, radiologische en nucleaire dreigingen. Ze reageren vanuit Vught. ‘We spelen op safe’, zegt een woordvoerder van de marechaussee tegen de krant.

Een woordvoerder van Schiphol zegt tegen de krant dat “een deel van Schiphol Plaza is afgezet” vanwege een verdachte situatie die wordt afgehandeld door de marechaussee. Een woordvoerder van de marechaussee zegt tegen de NOS dat ze Schiphol Plaza hebben afgezet tussen de kerstboom en de Burger King.

Lees ook:  Hoger beroep start tegen moordzaak advocaat Derk Wiersum

De reactie van de autoriteiten heeft betrekking op het Plaza-gebied, dus het kan van invloed zijn op de toegang tot sommige treinsporen, aangezien het deel uitmaakt van het treinstation, aldus de Schiphol-woordvoerder. Ze voegden eraan toe dat alle passagiersactiviteiten, zoals het inchecken voor vluchten en het opruimen van veiligheidscontroles, naar verwachting ongestoord zullen doorgaan.

De Koninklijke Marechaussee is een politiekorps dat werkt als onderdeel van de Nederlandse krijgsmacht en verantwoordelijk is voor de grensbewaking, ook op luchthavens.

Plaats een reactie