Politie: meisje, 11, waarschijnlijk ontvoerd door haar vader; Kan op weg zijn naar Turkije


De politie is op zoek naar een 11-jarig meisje genaamd Melisa dat sinds dinsdagmiddag vermist wordt uit Soest. Haar moeder gaf haar als vermist op toen ze niet thuiskwam van de hockeytraining. De politie in Utrecht aarzelde aanvankelijk om de zaak als een ontvoering te beschouwen, maar dat veranderde woensdag toen ze zeiden dat de vader van het meisje haar waarschijnlijk heeft meegenomen.

“Het vermoeden bestaat dat ze door haar vader is ontvoerd en dat de twee met de auto op weg zijn naar Turkije”, aldus de politie. Ze vroegen iedereen met informatie om onmiddellijk contact met hen op te nemen.

De moeder van het meisje, Jorica Verhoef, schreef op LinkedIn: “Help! Mijn dochter wordt sinds gisteren vermist. Ze is ontvoerd door haar vader en waarschijnlijk op weg naar Turkije.”

Melisa werd beschreven als 160 centimeter lang, met een slank postuur. Ze heeft halflang donkerblond haar en draagt ​​een bril. Ze is voor het laatst gezien in het groen-witte uniform van haar hockeyclub en had een hockeystick bij zich, maar het is mogelijk dat ze een andere outfit heeft aangetrokken.

Eerder op woensdag was de politie terughoudend om haar verdwijning als een ontvoering te bestempelen. “Voorlopig houden we het algemeen. We weten niet of ze tegen haar wil is meegenomen omdat wij er niet waren. Ook hebben we te maken met de privacy van het meisje en haar familie. Kijk, in een normale situatie mag een vader met zijn dochter naar buiten. Maar wij als politie gaan niet zoeken als het een normale situatie is. Er is dus meer aan de hand”, zegt een politiewoordvoerder tegen RTV Utrecht

Lees ook:  Tiener kan 8 jaar cel krijgen voor moord Amstelveen; Langste straf tot nu toe voor minderjarige

De woordvoerder voegde eraan toe dat de politie momenteel niet gelooft dat het leven van het meisje in gevaar is. “Als we signalen hadden gehad dat ze in levensgevaar verkeerde, hadden we meteen een Amber Alert afgegeven. Op dit moment zijn er geen aanwijzingen dat dit nodig is.”

De politie verspreidde de foto van het meisje onder meer naar luchthavens en treinstations. Iedereen die denkt het meisje te hebben gezien, moet de politie bellen.Plaats een reactie