Pakket met bebloede dierenogen afgeleverd bij de Oekraïense ambassade in Den Haag


De ambassade van Oekraïne in Den Haag heeft vrijdag een gruwelijk pakket ontvangen. Het pakket bevatte ogen van dieren, aldus het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken, dat het omschreef als een bedreiging.

Soortgelijke pakketten werden afgeleverd bij Oekraïense ambassades in Hongarije, Polen, Kroatië, Italië en consulaten in Napels, Krakau en Brno.

“We hebben reden om aan te nemen dat er een goed geplande campagne van terreur en intimidatie van Oekraïense ambassades en consulaten gaande is. Omdat ze Oekraïne op diplomatiek vlak niet kunnen tegenhouden, proberen ze ons te intimideren”, zei minister van Buitenlandse Zaken DmytroKuleba.

De Oekraïense ambassades en consulaten zijn onder verhoogde veiligheidsmaatregelen geplaatst, zei zijn ministerie.

Waar de pakketjes vandaan kwamen en wat ze betekenen is nog onduidelijk. Ze kunnen verband houden met de hulp die de landen waarin ze zich bevinden aan Oekraïne bieden in de strijd tegen de Russische invasie. Twee weken geleden meldde minister van Defensie Kajsa Ollongren dat Nederland tot nu toe 800 miljoen euro aan hulp aan Oekraïne heeft verstrekt.

Lees ook:  De politie verdenkt een nepagent van het op brute wijze beroven van bejaarden

Kort voordat dit artikel verscheen, vroeg NL Times een woordvoerder van de politie in Den Haag naar het incident. Hun reactie zal in een latere update worden toegevoegd.

Plaats een reactie