Oranje tegen Kroatië in halve finale Nations League; Wedstrijdset voor Rotterdam


Het Nederlands herenelftal neemt het in de halve finales van de Nations League op tegen Kroatië. De wedstrijd vindt plaats op 14 juni in De Kuip, het thuisstadion van de Rotterdamse voetbalclub Feyenoord. De loting om de wedstrijd te bepalen vond woensdag plaats in Nyon, Zwitserland.

Mocht het Oranje lukken om door te stoten naar de finale, dan wordt ook die wedstrijd op 18 juni in Rotterdam gespeeld. De winnaar van het duel met Kroatië speelt tegen de winnaar van het duel tussen Spanje en Italië, dat op 15 juni plaatsvindt in de Grolsch Veste, het thuisstadion van FC Twente in Enschede.

Ook de wedstrijd om de derde plaats wordt op 18 juni in het stadion van FC Twente gespeeld.

Kroatië bereikte vorige maand de halve finale van het WK in Qatar. Ze verloren in hun wedstrijd tegen Argentinië, dat later wereldkampioen werd. Kroatië slaagde er wel in om het bronzen metaal te pakken. Kroatië deed het ook goed op het WK 2018 in Rusland, waar ze in de finale verloren van Frankrijk.

Lees ook:  Geweld om de familie-eer te verdedigen neemt toe in Nederland

De ploeg staat onder leiding van bondscoach Zlatko Dalic, met onder meer sterspeler Luka Modric. Kroatië kwalificeerde zich om te spelen in hun eerste Nations League-eindtoernooi en versloeg Frankrijk, Denemarken en Oostenrijk in de groepsfase.

Oranje speelde een aantal wedstrijden tegen Kroatië, onder meer op het WK 1998. Het Nederlands elftal kwam dat jaar op de vierde plaats en verloor ondanks een doelpunt van Boudewijn Zenden met 1-2 van Frankrijk in de wedstrijd om de derde plaats.

Ronald Koeman, de coach van het Nederlands elftal, was ook de trainer tijdens het eindtoernooi van de Nations League in 2019 voordat hij Oranje verliet voor een periode bij FC Barcelona. Tijdens die eerste Nations League verloor Oranje in de finale van Portugal. Spanje verloor twee jaar geleden van Frankrijk in de finale van het tweede Nations League-toernooi.

De UEFA bedacht de Nations League als competitieve vervanger voor veel vriendschappelijke wedstrijden die nationale teams organiseren. Oranje plaatste zich dit jaar voor de halve finales door als eerste te eindigen in een poule met België, Polen en Wales.

Lees ook:  De Nederlandse rapper Boechi is doodgeschoten op Curaçao

Plaats een reactie