Oranje-fan botst met politie van Qatar over OneLove-armband, neptieten


“Tieteman” Harry Goudsblom kwam maandag in botsing met de Qatarese politie in de WK-wedstrijd Nederland vs. Senegal over zijn OneLove-armbanden en zijn kenmerkende grote nepborsten. De politie wilde hem zijn armbanden afdoen en zei hem zijn borsten af ​​te doen, zei hij tegen het AD.

Goudsblom is een van de 50 Oranje-supporters wiens reis naar het WK werd gesponsord door Qatar in ruil voor positieve posts op sociale media en het melden van negatieve posts die ze tegenkwamen. Hij was ook een van de supporters die de talkshow Jinek afstormde toen ze de kritiek op hun beslissing om met Qatar samen te werken niet konden waarderen.

‘Tieteman’, wat zich vertaalt naar ’tietenman’, woonde maandag de eerste wedstrijd van Oranje bij in het Al Thumama-stadion, met zijn nepborsten en OneLove-armbanden. Aanvankelijk had hij geen problemen. “Niet met de politie, niet met de beveiliging. Iedereen wilde zelfs selfies met me maken. Alles is goed gegaan.”

Lees ook:  Eerste nachtvorst dit seizoen tot nu toe lokaal in Limburg geconstateerd

Maar tijdens de wedstrijd zag hij een bewaker met een agent praten en naar hem wijzen. ‘Maar die officier maakte een gebaar van ‘laat het los’. Toch zag ik later twee agenten met een iPad naar een andere fan gaan die een OneLove-bandje droeg. Ik kon toen snel mijn banden onder mijn mouwen verbergen.

Na de wedstrijd ging Goudsblom door in het buitengebied. “Toen kwam er plotseling een overijverige agent die lastig begon te doen. Ik moest mijn OneLove aanvoerdersbanden afdoen en inleveren. Dat laatste wilde ik niet. Daarna moest ik het stadionterrein verlaten, vergezeld van 20 agenten. En onderweg moest ik ook mijn borsten uitdoen.”

Goudsblom zei dat hij de KNVB op de hoogte had gebracht van wat er was gebeurd. “Omdat ik wil weten waar ik sta, of ik vrijdag bij de volgende wedstrijd weer mezelf kan zijn.”Plaats een reactie