Op een zorgboerderij zijn twee medewerkers aangehouden voor mishandeling van bewoners


In het Groningse dorpje Wedde zijn twee mannen aangehouden die werkten op een zorgboerderij in het kader van een onderzoek naar het al dan niet mishandelen van bewoners. De twee zijn maandag aangehouden.

De verdachten zijn 62 en 35 jaar oud. Beiden komen uit de gemeente Westerwolde in Groningen, waar ook Wedde onder valt. De mensen die op de boerderij aan de Hoornderweg wonen, zijn erg “zorgafhankelijk”, aldus de politie. Ze noemden het een “zorgwekkende en gevoelige” situatie.

Volgens de autoriteiten zijn er verschillende rapporten tegen de twee ingediend bij de politie. Bovendien hebben verschillende formele verklaringen afgelegd over hun klimaten.

De eerste meldingen kwamen in oktober. Onderzoeksjournalist Alberto Stegeman maakte geheime opnames op de boerderij, aldus de politie. Dit gebeurde nadat verschillende mensen om zijn hulp hadden gevraagd.

“Deze beelden zijn in het bezit van de politie en maken deel uit van het onderzoek. De beelden ondersteunen de beschuldigingen en de getuigenverklaringen”, aldus de politie.

Lees ook:  Geweld om de familie-eer te verdedigen neemt toe in Nederland

Plaats een reactie