Oostenrijk start strafrechtelijk onderzoek naar de dood van een Nederlandse skiër op een ijzige helling


Het Oostenrijkse Openbaar Ministerie is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de dood van een 28-jarige Nederlandse vrouw die zondag is omgekomen bij een ski-ongeluk, melden Oostenrijkse media woensdag. De vrouw was met drie vrienden aan het skiën op een helling bij de Hintertuxer gletsjer ten zuidoosten van Innsbruck

Volgens de lokale politie waren twee Nederlandse stellen op nieuwjaarsdag om 10.15 uur een rode piste aan het skiën. De twee mannen in de groep voltooiden als eerste de run en werden gevolgd door de twee vrouwen in de groep die onafhankelijk van elkaar vielen.

De 28-jarige vrouw kwam ten val en gleed 100 meter ongecontroleerd uit voordat ze door een vangnet sloeg. Ze viel ongeveer 20 meter voordat ze op volle snelheid tegen een boom botste. Ze stierf ter plaatse, aldus de politie.

Haar 27-jarige vriend viel ongeveer tegelijkertijd en gleed over de rand van de helling. Ze viel toen in rotsachtig terrein en liep ernstige verwondingen op. Een half uur later crashte een Duitse vrouw op dezelfde piste en een paar uur later liep een Duitse man ernstig oogletsel op tijdens een andere piste op dezelfde gletsjer.

Lees ook:  ING: vertrouwen onder Nederlandse particuliere beleggers neemt toe

Aanklagers in Oostenrijk proberen vast te stellen of er voldoende bewijs is dat de dood en de verwondingen te wijten zijn aan nalatigheid. De manager van het skigebied waar de ongevallen plaatsvonden, wordt onderzocht, aldus Oostenrijkse media.

Plaats een reactie