Ontsnapte gevangene stak zijn ex-vriendin neer om liefde voor huidige vriendin te bewijzen


Kendrick M., ontsnapt uit een psychiatrische inrichting in Nijmegen, wilde zijn vriendin in Bergschenhoek bewijzen dat zij zijn ‘nummer 1’ was. Daarom stak hij woensdag zijn ex-vriendin in Soest neer. “Je gaat vandaag dood”, schreeuwde hij terwijl hij de vrouw twaalf keer met een mes stak, meldt de openbare omroep Rijnmond.

De 31-jarige man uit Schiedam is woensdag met verlof ontsnapt uit de forensisch psychiatrische inrichting Pompekliniek in Nijmegen, waar hij zijn leidinggevende wist te ontlopen. Vervolgens reed hij in een gereedstaande vluchtauto naar Soest. Hij viel zijn ex-vriendin aan in een appartement aan de Smitsweg. Een bron dicht bij het onderzoek vertelde Rijnmond dat dit gebeurde in het bijzijn van haar 4-jarige zoontje.

De 27-jarige vrouw is met steekwonden en gebroken armen naar het ziekenhuis gebracht. “Het was haar redding dat ze begon te schreeuwen en naar het balkon kroop. Toen ging Kendrick weg”, zegt de bron, die anoniem wil blijven, tegen Rijnmond.

Lees ook:  Verdachte van dodelijke schietpartij in winkelcentrum nog steeds voortvluchtig

In Soest zou Kendrick M. hulp hebben gekregen van de kinderen van zijn vriendin uit Bergschenhoek. De 19-jarige zoon van de vriendinnen was de bestuurder van de vluchtauto en haar 16-jarige zoon ging samen met Kendrick het appartement binnen, beweerde de bron.

Zowel de vrouw als haar kinderen zijn opgepakt in haar woning in Bergschenhoek.

Plaats een reactie