Online spermadonor heeft in Nederland zeker 80 kinderen verwekt


Een spermadonor die zijn diensten online aanbood, heeft in Nederland zeker 80 kinderen verwekt, meldt De Stentor na een gesprek met twee vrouwen die kinderen hebben verwekt met zijn sperma. Leon is onlangs overleden aan kanker. Suzanne en Nina delen hun verhaal in de hoop alle vrouwen te vinden die Leons sperma hebben gebruikt, zodat ze ervaringen kunnen delen en de kinderen hun halfbroers en -zussen kunnen leren kennen.

De omvang van Leons donaties werd duidelijk op zijn sterfbed toen hij zijn broer een lijst gaf van vrouwen die hij had helpen insemineren. Er is ook een Facebookgroep met 80 leden – allemaal vrouwen die kinderen hebben gekregen van de man die verschillende aliassen gebruikte.

“Achteraf gezien heb ik veel rode vlaggen genegeerd. Ik wilde boven alles een kind, en hij was in staat om het waar te maken. Ik had een roze bril en was gewoon naïef”, zegt Suzanne tegen De Stentor. “Ik heb een psychiatrisch verleden en wilde niet beoordeeld worden door een kliniek. Daarom besloot ik online op zoek te gaan naar een spermadonor. We kwamen via een telefoontje in contact en spraken elkaar gedurende twee maanden via e-mail. Hij kwam zeer betrokken over en reageerde altijd snel en zeer uitgebreid.”

Lees ook:  Paraglider gewond na noodlanding op schuur in Nieuwkoop

Hij zei dat hij zelf twee dochters heeft en vijf kinderen heeft verwekt door middel van spermadonatie. Suzanne zou zijn zesde en laatste zijn. “Ik realiseerde me dat hij hierover kon liegen omdat het niet te controleren was. Ik vroeg hem om bewijs dat hij geen soa’s had en om zijn identiteitskaart. Er stond een andere naam op, maar zijn initialen kwamen overeen. Ik begreep dat hij zijn echte achternaam niet wilde gebruiken op internet.”

Suzanne vond het ook vreemd dat hij haar alleen foto’s van zichzelf als baby en zijn dochters stuurde. Hij stuurde pas vijf minuten voordat hij bij haar thuis zou aankomen een foto van zijn volwassen zelf. “Ik herinner me dat ik dacht ‘oh nee, waar begin ik aan’, maar ik vertrouwde hem toch.” Hij verwekte uiteindelijk twee kinderen met Suzanne.

Nina, die via Leon een zoon heeft, leerde hem kennen via een website van wensouders nadat een lesbisch stel dat ze kende zwanger raakte door zijn hulp. “We hebben even gemaild en gebeld, en ons contact was goed. Hij vertelde me dat hij aan vier andere vrouwen in Zwolle had gedoneerd, ik zou de vijfde zijn. Ik trok het verhaal in twijfel, maar aan de andere kant deed ik dat niet.” denk dat het een probleem zou zijn als er nog een paar vrouwen waren.”

Lees ook:  Nederland staat op de 4e plaats van meest technologie-enabled land ter wereld

Ze spraken af ​​dat Leon haar zou bezoeken als ze ovuleert, zodat Nina zichzelf kon insemineren. “Die avond kreeg ik een andere foto van hem. Hij zou ’s avonds langskomen, maar het werd midden in de nacht. Hij weigerde zijn masker af te zetten, ook niet toen ik vroeg of ik zijn gezicht wat beter mocht zien. Hij gebruikte zijn zieke oma als excuus.”

Nina en Suzanne hebben elkaar online leren kennen. Ze richtten ook een Facebook-groep op voor vrouwen die kinderen hebben die zijn verwekt door Leon. Hij gebruikte al jaren verschillende aliassen. Er circuleert één foto van hem in een zaalvoetbaluniform online die hij alle vrouwen heeft gestuurd. De groep heeft nu 80 leden met kinderen van 0 tot 14 jaar, maar volgens Suzanne ligt het werkelijke aantal waarschijnlijk ver boven de honderd.

Leon stierf eerder dit jaar aan slokdarmkanker. Suzanne heeft telefonisch contact met zijn broer nadat Leon hem een ​​lijst heeft gegeven van de vrouwen aan wie hij sperma heeft gedoneerd. Zijn familie wist er niets van, zei ze.

Lees ook:  Nederlandse koning ontmoet asielzoekers in overvol centrum Ter Apel

“Als er vrouwen zijn die hem niet meer kunnen bereiken of nog steeds denken dat ze hem aan hun kinderen kunnen voorstellen, wil ik dat ze weten wat er is gebeurd. We zullen nooit het hele verhaal weten, maar we kunnen samen veel vragen beantwoorden,’ zei Suzanne. “Ik hoop ook dat dit verhaal dient als een waarschuwing voor vrouwen die nu op weg zijn om alleenstaande moeder te worden. Dit is hoe deze wereld werkt.”

Vrouwen die soortgelijke verhalen hebben als Suzanne en Nina kunnen contact opnemen met Suzanne via e-mail op massadonorbrusjes@outlook.com.

Plaats een reactie