Ondanks intensieve marketing geven maar weinig consumenten om Black Friday


Vandaag is het Black Friday, een dag waarop veel winkels enorme kortingen geven. Maar ondanks veel marketing zijn Nederlanders niet enthousiast over de massale koopdag uit Amerika.

De meesten (68 procent) zijn niet van plan een Black Friday-deal te kopen. Slechts 26 procent zegt een koopje te willen doen, 22 procent van hen omdat ze krap bij kas zitten, meldt Hart van Nederland na een enquête onder 3.365 leden van haar opiniepanel.

De belangrijkste reden waarom Nederlanders niet van plan zijn mee te doen aan Black Friday, is dat ze simpelweg niets nieuws nodig hebben (41 procent). Een derde (33 procent) wil niet ‘meegaan met de waanzin’. Een respondent zei: “Ik heb een hekel aan alle commerciële rotzooi die uit Amerika overkomt (Black Friday, Santa Claus, Halloween) en weiger mee te doen.”

Nog een derde zegt de kortingen die de winkels bieden niet te vertrouwen. Elk jaar gaan er geruchten dat winkels hun prijzen verhogen in de aanloop naar Black Friday om hun deals groter te laten lijken. Het is niet helemaal duidelijk of deze geruchten waar zijn.

Lees ook:  Raadslid Winterswijk noemt verzet tegen regenboogtrap 'onbegrijpelijk'

Vorig jaar liet de Consumentenbond aan Hart van Nederland weten nooit te hebben kunnen vaststellen dat winkels op deze manier op grote schaal klanten oplichten. “We zien het af en toe gebeuren”, zegt de Consumentenbond.

Plaats een reactie