NS waarschuwt voor 3 sept. voor Ajax, Formule 1 en uitverkochte concerten

Image source - Pexels.com


De NS roept mensen op om in de middaguren van 3 september niet met de trein te reizen als ze van of naar het gebied rond de Johan Cruijff ArenA willen reizen. De NS verwacht die dag massale drukte, want Ajax speelt die dag in de ArenA tegen SC Cambuur. Daarnaast speelt Kensington een uitverkocht concert in de Ziggo Dome en speelt Yade Lauren voor een volle zaal in AFAS Live.

Daarnaast vervoert de NS Formule 1-fans van en naar Zandvoort voor de evenementen rondom de Dutch Grand Prix.

Treinen zullen vanaf ongeveer 14:15 uur de geplande haltes op verschillende stations volledig omzeilen, waaronder Amsterdam Bijlmer ArenA, Holendrecht en in sommige gevallen Duivendrecht. De treindienst van en naar deze stations wordt om 20.30 uur hervat.

Het gebied blijft bereikbaar met de metro. Het verzetten van de voetbalwedstrijd bleek onmogelijk. Hierdoor heeft de NS laten weten de veiligheid van reizigers op station Amsterdam Bijlmer ArenA niet te kunnen garanderen.

“Net als de voetbalwedstrijd voorbij is, zullen de treinen rond het ArenA-gebied vol F1-fans op weg naar huis zijn”, speculeerde de NS. Het vervoersbedrijf kan geen extra treinen laten rijden of extra stops maken om de druk te verlichten.

Het is bijzonder dat er geen treinen kunnen rijden “vanwege één evenement elders in het land”, aldus Ajax. “We maken ons zorgen over wat dit betekent voor het organiseren van toekomstige evenementen in de ArenA.” De Amsterdamse club maakte bekend met ruim 50.000 mensen die een kaartje voor de wedstrijd hebben gekocht te gaan communiceren, zodat zij op tijd bij de wedstrijd kunnen zijn.

Ook supporters van SC Cambuur maakten eerder deze week bekend de wedstrijd tegen Ajax te boycotten uit onvrede over het optreden van de beveiliging en de politie in Amsterdam in het verleden.

De Ziggo Dome vindt het besluit van de NS “te belachelijk voor woorden”, reageert directeur Danny Damman op vragen. “We hebben een groot probleem”, aldus Damman. “Ik heb het niet over de fans, maar ook over de enorme hoeveelheid flexkrachten die we inzetten en die de Ziggo Dome nu niet kunnen bereiken.” De Ziggo Dome heeft de afgelopen weken al intensief overleg gevoerd met de NS, maar tevergeefs. “Ik begrijp niet waarom de NS deze keuze en zet concert- en voetbalfans op een achterstand.”

Ziggo Dome gaat samen met AFAS Live en de Johan Cruijff ArenA proberen een slechte situatie in goede banen te leiden. “We gaan proberen iedereen zo goed mogelijk te informeren over de situatie, dat is alles wat we kunnen doen. Maar dat dit tot grote, grote problemen gaat leiden als alle mensen die met de trein zouden zijn gekomen nu de auto pakken.” zei Damman.

Melanie van der Horst, de Amsterdamse wethouder politiek verantwoordelijk voor de kwestie, reageert hierop: “Op dit soort drukke dagen met meerdere evenementen die veel bezoekers trekken, is bereikbaarheid altijd een uitdaging. Nu NS heeft besloten dat bezoekers niet met de trein via Station Bijlmer Arena kan reizen, wordt het nog moeilijker om alle bezoekers snel in en uit het gebied te krijgen.”

De wethouder zegt hard te werken aan alternatieve reismogelijkheden, “door extra metro’s in te zetten en extra parkeerplaatsen te creëren.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?