NS verkort dienstregeling in 2023 met bezuinigingen vanaf volgende maand

Image source - Pexels.com


De NS rijdt in 2023 10 procent minder treinen dan in 2019, het laatste jaar voor de uitbraak van het coronavirus. De beslissing is genomen vanwege het personeelstekort waar de spoorwegmaatschappij mee worstelt. De nieuwe dienstregeling gaat volledig in in december, maar vanaf september worden al geleidelijk wijzigingen doorgevoerd. Het bedrijf benadrukte ook de noodzaak van voortzetting van overheidssteun

De huidige dienstregeling is nog gebaseerd op de verwachte “substantiële” reizigersgroei vanaf 2019, aldus de NS. “De wereld ziet er nu echt anders uit”, zegt waarnemend voorzitter van de spoorwegen, Bert Groenewegen. Het huidige serviceniveau kan door de huidige personele bezetting niet volledig worden gerealiseerd, aldus Groenewegen. Dit leidt tot treinuitval, teleurstelling bij reizigers en te hoge werkdruk. Aanpassingen in de dienstregeling zijn nodig om “collega’s meer ruimte te geven om hun werk weer normaal te kunnen doen”, zegt hij.

Zo wordt vanaf 5 september het aantal intercity’s per uur aangepast van zes naar vier. In de weekenden en ‘s avonds rijdt de NS maar twee intercity’s en sprinters per uur, in plaats van vier. De nieuwe avonddienstregeling gaat vanaf die datum ook om 20.00 uur in. Vroeger begonnen de avonddienstregelingen om 22.00 uur

De spoorwegmaatschappij onderkent dat reizigers zullen moeten wennen aan de aanpassingen, waaronder meer drukte op sommige treintrajecten. Ook zullen reizigers in de daluren, avonden en weekenden vaker moeten overstappen. Met de aanpassingen hoopt de NS te voorkomen dat reizigers kort voor hun reis met treinuitval te maken krijgen.

De officiële dienstregeling voor 2023 gaat in op 11 december. Vanaf dan rijden er in de vrijdagspits minder intercity’s per uur, twee in plaats van vier. In de daluren, avonden en weekenden vertrekken intercity’s en sprinters nog maar twee keer per uur in plaats van vier keer.

Er is één route die enigszins zal worden opgeschaald in een verrassende omleiding van de rest van de veranderingen. Van maandag tot en met donderdag rijden er elke tien minuten treinen tussen Eindhoven en Amsterdam. Voorheen werkten ze om de 15 minuten.

NS zou verliesgevend zijn zonder steun van de overheid

Ook de NS zegt niet winstgevend te kunnen blijven zonder steun van de overheid. Het spoorbedrijf leed in de eerste helft van dit jaar een verlies van 225 miljoen euro, zonder rekening te houden met overheidssteun.

Inclusief overheidssteun en afschrijvingen werd een positief bedrijfsresultaat geboekt van 78 miljoen euro, zo maakte de NS bekend. “Dit onderstreept dat de financiële urgentie bij NS hoog blijft”, aldus het bedrijf. In de eerste zes maanden van het jaar ontving NS 226 miljoen euro aan schadevergoeding van de overheid.

De omzet van het spoorbedrijf daalde de afgelopen periode naar 1,6 miljard euro, van 1,8 miljard euro een jaar eerder. “Door een tekort aan collega’s als gevolg van de krappe arbeidsmarkt en een hoger ziekteverzuim – net als in veel andere sectoren – stond de dienstverlening onder druk en zag NS zich helaas genoodzaakt reizen te annuleren”, meldt de groep.

De NS wijst er ook op dat de groei van het aantal reizigers afvlakt. “Na het intrekken van de coronamaatregelen aan het einde van het eerste kwartaal gingen steeds meer reizigers met de trein reizen. Sinds juni zien we echter de groei van het aantal reizigers afvlakken, waardoor de eerste contouren van een nieuw reispatroon.” aldus de spoorwegmaatschappij. Het percentage reizigers ten opzichte van voor het coronavirus blijft voorlopig rond de 82 procent.

Het spoorbedrijf voorspelde dat de vooruitzichten op korte en lange termijn vaag zouden blijven. “Ten eerste blijven de passagiersprognoses onzeker nu de eerste voorzichtige passagiersgroei na de coronamaatregelen afvlakt en thuiswerken meer een onderdeel van het dagelijks leven lijkt te worden. Ten tweede zorgt de aanhoudende inflatie voor de stijgende kosten voor de NS, die niet volledig worden doorberekend in de prijs van een treinkaartje”, aldus het bedrijf. Hoge energieprijzen kunnen op de lange termijn ook de kosten opdrijven.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?