Nieuw record: Met 15,4 graden de heetste nieuwjaarsdag van Nederland


Nergens in het land is het op oudejaarsavond zo warm geweest als dit jaar in het Limburgse El. Volgens Weeronline was het om 03.10 uur 15,4 graden. Daarmee werd het een jaar oude record van 15,1 graden verbroken, dat ook in Ell werd gemeten. Ondanks de hogere temperaturen was het echter bewolkt, winderig en regenachtig.

Inmiddels is de maximumtemperatuur op meerdere plaatsen in het zuidoosten al boven de 15,1 graden gekomen, meldt Weeronline om 07:00 uur. De warmste tot nu toe was in El met 16,4 graden. Volgens het weerinstituut loopt de temperatuur in het zuidoosten zaterdag nog verder op, naar 17 graden.

Hoewel de temperaturen bijna lenteachtig aanvoelen, is het weer alles behalve dat. Volgens het weerbureau wordt het bewolkt, winderig en regenachtig.

Nieuwjaarsdag zal waarschijnlijk weer uitzonderlijk zacht zijn, waardoor het de warmste 1 januari ooit is. Maandag wordt het ook zacht, met een temperatuur die oploopt tot ongeveer 10 graden alvorens te dalen naar meer normale niveaus van ongeveer 8 graden.

Lees ook:  Woonlasten stijgen in grote gemeenten, vooral door OZB

Het record van 31 december voor De Bilt was vorig jaar 14,4 graden. Volgens Weeronline is de kans groot dat dit record verbroken gaat worden.

Plaats een reactie