Negentien opgepakt na verlies WK in Marokko


De politie heeft woensdagavond 19 mensen aangehouden na de nederlaag van Marokko in de halve finales van het WK. In de Nederlandse steden was er weinig onrust in vergelijking met de voorgaande wedstrijden van het Marokkaans elftal, maar in Amsterdam en Rotterdam moest de oproerpolitie toch ingrijpen, meldt NU.nl.

De Rotterdamse politie heeft 14 mensen aangehouden, voornamelijk jongeren. Ze verzamelden zich op de West-Kruiskade en gooiden met stenen naar de politie. Relschoppers vielen ook een omstander aan, waardoor ze een gebroken neus opliepen. De oproerpolitie dreef de jongeren aan het eind van de avond uiteen.

De Amsterdamse politie heeft drie minderjarigen aangehouden. De sfeer in de hoofdstad begon na het verlies gemoedelijk, maar dat veranderde toen een groep van zo’n 100 mensen zich in de wijk Osdorp tot de politie wendde. Ze gooiden zwaar vuurwerk en de oproerpolitie greep in.

De andere twee verdachten zijn in Den Haag aangehouden voor het afsteken van zwaar vuurwerk. Verder waren er geen grote incidenten in de stad.

Lees ook:  Antisemitisme neemt snel toe en slechts weinigen proberen de trend te stoppen, zegt de regeringsadvocaat

Hetzelfde geldt voor Utrecht. Ongeveer honderd mensen verzamelden zich in de buurt van Lombok en staken wat vuurwerk af. Er waren geen incidenten en voor zover bekend heeft de politie niemand aangehouden.

Plaats een reactie