Nederlandse vrouw, 28, komt om bij ijskoud ski-ongeluk in Oostenrijk; Vriend ernstig gewond


Een Nederlandse vrouw kwam om het leven en een ander raakte ernstig gewond bij een ongeval op een ijzige skipiste bij de Hintertux Gletsjer in de Oostenrijkse Alpen. Twee Nederlanders waarmee ze aan het skiën waren, raakten niet gewond, maar kort na het incident waarbij de Nederlanders betrokken waren, raakten ook twee Duitsers gewond op dezelfde locatie.

Het gebeurde op nieuwjaarsdag rond 10.15 uur, zo blijkt uit een persbericht van LPD Tirol, de lokale politie. De twee Nederlandse koppels waren op de nummer 1 rode piste bij de gletsjer, bekend als Black Pan, die op dat moment ijskoud was. De twee mannen in de groep navigeerden probleemloos over de piste, maar de Nederlandse vrouwen vielen beiden onafhankelijk van elkaar.

De 28-jarige vrouw gleed ongeveer 100 meter ongecontroleerd de helling af voordat ze door een vangnet crashte. Ze viel toen ongeveer 20 meter naar beneden en botste op volle snelheid tegen een boom. Haar verwondingen waren fataal, aldus de politie.

Lees ook:  Nederlandse zeeman komt om bij poging lichtkogels af te schieten tijdens nieuwjaar op de Stille Oceaan

Haar 27-jarige vriend viel bijna tegelijkertijd, aldus de politie. Ze gleed over de rand van de helling en viel toen in een rotsachtig gebied. “De vrouw liep ernstige verwondingen op. Ze werd met een reddingshelikopter naar het Kufstein-ziekenhuis gevlogen en vandaar overgebracht naar de kliniek van Innsbruck’, aldus de politie.

Een half uur later deed er een pijn op dezelfde plek; Andere ernstige verwondingen in de buurt van de Zwarte Pan

Slechts 30 minuten later crashte een 55-jarige Duitse vrouw op dezelfde run en gleed ook over de rand van de helling, ongeveer 10 meter vallend in een “rotsachtig, licht bebost gebied”, aldus de politie. Ook zij werd met ernstige verwondingen per helikopter naar de kliniek van Innsbruck gebracht.

Bij een andere run op dezelfde gletsjer liep een 56-jarige Duitser ook oogletsel op toen hij viel en tegen een pistebord crashte. Hij werd ook naar de kliniek van Innsbruck gevlogen. Ongeveer een uur later, om 15.30 uur, niet ver daarvandaan in het skigebied Ischgl, rolde een rotsblok van een zwarte piste en raakte een 49-jarige Duitser op de dij. Hij is met een ernstig beenletsel per helikopter naar een ziekenhuis in de regio gebracht, aldus de politie.

Lees ook:  Griepepidemie duurt tot derde week; Griepgevallen op hoogste punt in 3 jaar

Een 40-jarige Duitser raakte ook zwaargewond bij Obendorf na een val op een zwarte piste. Vervolgens gleed hij ongeveer 300 meter ongecontroleerd weg. Hij werd gered door een helikopterbemanning die hem naar een ziekenhuis in Salzburg bracht.

Nederlandse slachtoffers bij eerdere ongevallen

Verschillende andere Nederlanders raakten eerder in het skiseizoen gewond, aldus de NOS. Een 12-jarig meisje stierf tijdens Kerstmis toen ze off-piste skiede en tegen een boom botste.

Ook een 62-jarige Nederlandse vrouw raakte die zondag ernstig gewond. Zij en een andere persoon op de helling botsten op elkaar.

Plaats een reactie