Nederlandse voetbaltrainer Sarina Wiegman krijgt koninklijke eer bij Engelse elftal


Sarina Wiegman kreeg opnieuw een hoge onderscheiding in Engeland. De 53-jarige Nederlandse bondscoach van de Engelse voetballers, is benoemd tot Commander of the Most Excellent Order of the British Empire (CBE). Dit is de op twee na hoogste koninklijke onderscheiding.

“Ik ben zeer vereerd”, zei Wiegman. “Ik draag deze prestigieuze titel op aan de spelers, het coachingteam en iedereen in de Engelse competitie die onvermoeibaar hebben gewerkt aan ons gezamenlijke succes. Het was een geweldig jaar en we kijken nu al uit naar 2023, hopelijk kunnen we Engeland trots blijven maken.” .”

De vier voetballers van het nationale team Leah Williamson, Lucy Bronze, Beth Mead en Ellen White kregen lagere onderscheidingen van King Charles. Elk jaar publiceert de Britse monarch de zogenaamde New Year Honours List, waarop mensen staan ​​vermeld die het afgelopen jaar van grote betekenis zijn geweest voor het land. Het was de eerste keer dat King Charles deze lijst publiceerde.

Lees ook:  Zeker zes gewonden bij brand in appartement Arnhem vannacht

Wiegman leidde Engeland afgelopen zomer in eigen huis naar de overwinning in de finale van het EK. Ze werd onlangs uitgeroepen tot coach van het jaar op het British Sports Gala.

Beth Mead, topscorer van Engeland op het EK en partner van Oranje-spits Vivianne Miedema, werd op het gala als eerste voetballer uitgeroepen tot Sportpersoonlijkheid van het Jaar.

Plaats een reactie