Nederlandse voetballer Georginio Wijnaldum breekt zijn scheenbeen tijdens AS Roma-training

Image source - Pexels.com


De Nederlandse voetballer Georginio Wijnaldum is aan de kant gezet door een gebroken scheenbeen, maakte zijn huidige clubteam, AS Roma, zondag bekend. De middenvelder liep de blessure op tijdens de training. De ernst van de blessure wordt nog onderzocht.

De blessure deed zich voor slechts twee weken nadat de 31-jarige zich bij het Italiaanse Serie A-team had aangesloten, gehuurd van Paris Saint-Germain. Een gebrek aan speeltijd in het Franse team bracht zijn plek bij het Nederlands herenteam in gevaar en de voormalige ster van Liverpool wilde laten zien dat hij op internationaal niveau kan spelen. Vorig seizoen speelde hij slechts 18 wedstrijden voor PSG.

De omvang van de blessure moet bepalen of Wijnaldum nog beschikbaar zal zijn om voor Oranje te spelen tijdens het WK in Qatar later dit jaar. Wat zeker is, is dat hij maandagavond niet het veld op zal gaan als Roma het opneemt tegen Cremonese.

Wijnaldum speelde voor het laatst voor Oranje in maart tijdens een 1-1 vriendschappelijke wedstrijd tegen Duitsland, maar hij werd later in het jaar uit de Nations League-selectie van het team gezet. Wijnaldum was aanvoerder van het Nederlandse team tijdens het EK 2020, dat eindigde in een knock-outverlies van de Ronde van 16 voor Tsjechië. Hij speelde ook in zes van de zeven WK-kwalificatiewedstrijden in 2021.

AS Roma-manager Jose Mourinho gaf zondag tijdens een persconferentie geen commentaar op de blessure van Wijnaldum. Het team maakte de blessure bekend nadat het evenement was afgelopen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?