Nederlandse verdachte in Belgische peutermoordzaak blijft vastzitten


De Nederlandse vrouw die wordt verdacht van betrokkenheid bij de ontvoering van en moord op decaan Verberckmoes blijft voor langere tijd in voorarrest. De rechtbank van Gent beval de vrouw, Romy W., voorlopig vast te houden.

W. zit bijna een jaar vast. Ze werd in januari opgepakt, nadat de 4-jarige Vlaamse jongen enkele dagen eerder dood was aangetroffen bij Neeltje Jans in Zeeland. Dean verbleef bij W. en haar vriend, Dave De K., in Sint-Gillis-Waas, België, toen hij voor het laatst levend werd gezien.

W. is aangehouden op verdenking van moord en ontvoering, maar het is nog steeds niet duidelijk of de Nederlandse vrouw actief betrokken was bij de dood van de jongen. Ze heeft eerder gezegd dat ze onschuldig is.

De K. geldt nog steeds als hoofdverdachte in de zaak.

Volgens de moeder van Dean loog de Nederlandse vrouw tegen haar op het moment dat de moeder vroeg waar haar zoon was. Het stel werd gevraagd om een ​​tijdje op de jongen te passen, maar had het kind niet zoals verwacht bij de moeder teruggebracht.

Lees ook:  Frontale botsing in Amsterdam doodt vrouw, 75; Vijf anderen hebben pijn

De K. was in die tijd met Dean naar Nederland vertrokken. De politie acht de kans groot dat Dean al in België is vermoord voordat De K. hem naar Nederland bracht.

Plaats een reactie