Nederlandse soldaat loopt schotwond op in borst tijdens reparatiewerkzaamheden in Irak

Image source - Pexels.com


Een Nederlandse militair in Irak is zwaargewond geraakt nadat hij een schotwond in de borst had opgelopen. Het incident gebeurde zondagmiddag terwijl er wapenonderhoud aan de gang was, bevestigde het Nederlandse ministerie van Defensie een paar uur later.

De soldaat werd in kritieke toestand overgevlogen naar een militair hospitaal in Bagdad. “Een van mijn mannen is vandaag gewond geraakt in Irak. Mijn gedachten zijn bij hem, zijn familie en collega’s. Ik volg de situatie op de voet’, zegt Onno Eichlsheim, de commandant van de strijdkrachten, in een bericht op Twitter.

De zaak is in onderzoek bij de Marechaussee, aldus media in Nederland.

De soldaat maakt deel uit van de 11e Luchtmobiele Brigade en maakt deel uit van de Nederlandse eenheid die het vliegveld in Erbil, Irak beveiligt. “Ongeveer 120 Nederlandse militairen beschermen de vliegbasis Erbil en omgeving”, aldus het ministerie.

De eenheid van de soldaat omvat een snelle reactiemacht en is verantwoordelijk voor de veiligheid van het personeel van de coalitietroepen in het gebied.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?