Nederlandse man steekt vier agenten neer op vliegveld Biarritz in Frankrijk


Een Nederlandse man heeft zondagavond vier politieagenten met een mes verwond op het vliegveld van Biarritz, Frankrijk. De man was mogelijk onder invloed van drugs en raakte ook gewond bij het incident, melden lokale media.

Het incident gebeurde rond 16.00 uur lokale tijd. De Nederlander probeerde met een mes een politiecontrolepost te passeren. Toen de politie hem aanhield, begon hij om hem heen te steken. Vier van de vijf politieagenten bij de controlepost liepen verwondingen op.

Franse media zeiden dat de vier politieagenten geen levensbedreigende verwondingen opliepen. Een werd in de onderarm gestoken en een ander in de biceps. De andere twee raakten gewond bij een poging de Nederlander te bedwingen en vast te houden.

“Er is een onderzoek geopend wegens poging tot moord op de interne veiligheidstroepen”, zegt Jerome Bourrier, de hoofdaanklager in Bayonne, Frankrijk. Zijn kantoor houdt toezicht op de zaak, die momenteel wordt behandeld door de politie.

Lees ook:  De populariteit van de veerboot van Groningen naar Noorwegen stijgt met de wintersport

De Nederlander en een van de politieagenten moesten voor behandeling naar het ziekenhuis. Volgens NU.nl vermoeden de Franse autoriteiten geen terroristisch motief.Plaats een reactie