Nederlandse man in rolstoel beschuldigd van slaan en beroven Duitse toerist op Mallorca

Image source - Pexels.com


Een 56-jarige Nederlandse man is dinsdag beschuldigd van gewelddadige aanvallen op een Duitse toerist in de Spaanse stad Palma, op het eiland Mallorca. Het slachtoffer liep met een andere persoon in de buurt van de Plaza del Oliver, toen de Josef M. zijn rolstoel zou hebben gebruikt om het slachtoffer stilletjes te stalken.

M. verscheen uit het niets, sloeg de 62-jarige man in het gezicht en stal zijn portemonnee. De verdachte vluchtte vervolgens in zijn rolstoel het centrumplein op, aldus Ultima Hora.

Getuigen meldden dat ze een verwarrende reeks gebeurtenissen zagen gebeuren, terwijl de persoon in de rolstoel over de kasseien rende terwijl de Duitse toeristen de achtervolging inzette. Nationale politieagenten die in het gebied waren voor een bewakingsopdracht hoorden van de overval en gingen ook achter de man in de rolstoel aan. Hij werd al snel gevangen genomen en gearresteerd op beschuldiging van zware diefstal.

Het slachtoffer schreeuwde naar verluidt van de pijn en bloedde hevig na de aanval. Hij is per ambulance naar een ziekenhuis in de regio gebracht, meldt de krant.

Ook de Nederlandse verdachte is voor verhoor overgebracht naar een inrichting.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?