Nederlandse commando’s mogelijk geraakt bij drive-by shooting

Image source - Pexels.com


De drie Nederlandse commando’s die zaterdagochtend in Indianapolis, Indiana zijn doodgeschoten, zijn vermoedelijk vanuit een rijdende auto beschoten. Dit gebeurde waarschijnlijk na een vechtpartij in een bar, de burgemeester van de Amerikaan na een vechtpartij in een bar. Dat zei de burgemeester van de Amerikaanse stad maandag in een gesprek met verslaggevers, aldus lokale media WRTV en IndyStar.

Een van de drie commando’s is aan zijn verwondingen overleden, meldt het ministerie van Defensie maandag. Hij werd geïdentificeerd als Simmie Poetsema, een 26-jarige, vertelde de lijkschouwer van Marion County aan NL Times. Een doodsoorzaak is niet bekend gemaakt. Hij was omringd door familie en vrienden toen hij stierf, zei het ministerie.

De zaak wordt nog onderzocht door de politie van Indianapolis. “Ik kan daar niet specifiek iets over zeggen over waar dat onderzoek is. Ik denk dat ze een goed idee hebben”, zei burgemeester Joe Hogsett.

“Voor zover ik het begrijp was er een handgemeen – een kerfuffle – in een bar en de Nederlandse bewakers waren teruggekeerd naar hun hotel. Wat ze buiten aan het doen waren, weet ik niet helemaal zeker, maar mij is verteld dat de vermeende daders een rit hebben gemaakt -door te schieten en uiteindelijk werden er drie het slachtoffer van die schietpartij’, zei Hogsett.

De andere twee slachtoffers, beide mannen, raakten gewond. Een van de twee werd aanvankelijk in kritieke toestand gemeld. Beiden zijn bij bewustzijn en alert, aldus het ministerie van Defensie. “De andere twee slachtoffers hebben verwondingen waarvan momenteel wordt aangenomen dat ze niet levensbedreigend zijn”, aldus de IMPD in een verklaring aan NL Times.

“De tragedie is dat het is gebeurd. De tragedie is dat mensen ruzie kregen en dat geschil uiteindelijk hebben opgelost door een pistool te trekken en op andere mensen te schieten”, aldus Hogsett.

Eerder werd bekend dat de schietpartij plaatsvond in de vrije tijd van de militairen. De commando’s maken deel uit van een Nederlandse groepstraining in het Muscatatuk Urban Training Centre in Indiana. Meer Nederlandse commando’s verbleven in de Hampton Inn waar de schietpartij plaatsvond.

Naast de lokale politie die onderzoek deed naar het schietincident, stuurde de Koninklijke Marechaussee drie rechercheurs naar Indianapolis om hun eigen informatie te verzamelen. Er zijn geen arrestaties bekend gemaakt en een signalement van de betrokken verdachte(n) is niet vrijgegeven. De IMPD zei dat het vrijgeven van die informatie hun zaak in gevaar zou kunnen brengen.

“IMPD-rechercheurs voor moordzaken blijven sporen onderzoeken en werken aan het identificeren van de persoon of personen die verantwoordelijk zijn voor deze schietpartij. Het IMPD zal gedurende het hele onderzoek blijven samenwerken met het parket van Marion County”, aldus de politie. Het bureau zei samen te werken met andere instanties in de Verenigde Staten en Nederland om familieleden die Indianapolis bezoeken te helpen en om de terugkeer van de slachtoffers naar Nederland te coördineren.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?