Nederlandse atleet wijt positieve dopingtest aan goedkope kip

Image source - Pexels.com


De Nederlandse atleet Solomon Bockarie testte begin juli positief op het groeihormoon GHRP-2 tijdens een controle buiten wedstrijdverband, zo maakte de sprinter bekend. Hij houdt vol dat hij geen doping gebruikte. Zijn woordvoerder Robbin Pieterman speculeert dat het hormoon via goedkope kip die hij at in zijn systeem terecht is gekomen, meldt de NOS.

“Ik weet niet hoe dit product in mijn lichaam is gekomen”, zei Bockarie tegen de omroep. “Ik weet maar één ding zeker. En dat is dat ik geen doping heb gebruikt. Als er iemand fel tegen het gebruik van verboden stimulerende middelen is, ben ik het wel.”

Volgens Pieterman testte Bockarie positief na het eten van kip die hij kocht op de markt in Den Haag. “Het kan zijn dat deze kip met hormonen is behandeld en dat hij dit hormoon in zijn lichaam heeft gekregen door het eten van deze kip”, zei Pieterman. “Gelukkig heeft Solomon nog stukken van deze kip in huis. We zullen proberen het te laten onderzoeken om aan te tonen dat het hormoon via deze route in het lichaam van Solomon is gekomen.”

“Ik heb veel vragen over deze controle en de resultaten”, zegt Bockarie. “Laat me benadrukken dat een atleet te allen tijde verantwoordelijk is voor de stoffen die in zijn lichaam worden aangetroffen. Maar in dit geval is er zoveel onduidelijk dat ik graag wat opheldering zou willen hebben.”

Vincent Egbers van de Dopingautoriteit weigerde commentaar te geven op de zaak. “We wachten eerst de formele reactie van de atleet af”, zegt hij tegen de NOS.

Bockarie maakte deel uit van het Nederlands team op de Olympische Spelen in Rio 2016 en Tokyo 2020.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?