Nederland breekt het wereldrecord door Chili met 14-0 te verslaan


Nederland schreef donderdag geschiedenis op de FIH 2023 World Cup door een onervaren team uit Chili met 14-0 te verslaan. Het resultaat was de grootste overwinning ooit behaald op een WK.

De ploeg van Jeroen Delmee ging deze wedstrijd in, nadat hij al door was naar de volgende ronde na het verslaan van Maleisië en Nieuw-Zeeland. Chili had al verloren van beide tegenstanders.

En ze kwamen al na een paar minuten op voorsprong; Chili was eerder gewaarschuwd door een schot van Thierry Brinkman maar werd bestraft met een hoekschop die Jip Janssen bekeerde.

In het tweede kwart verdubbelden ze hun voorsprong toen Derck de Vilder de bal in de bovenhoek knalde. Nederland maakte er binnen een minuut drie van. Thijs van Dam rondde een fraaie aanval af nadat Koen Bijen de bal op de invaller legde die in het open doel eindigde.

Nederland kwam in beide laatste twee duels voor rust op gelijke hoogte. Terrance Pieters speelde de bal prachtig over voor Thierry Brinkman die een tik scoorde. Chili verdedigde de hoekballen slecht en dat bleek toen Jip Janssen vlak voor rust zijn tweede uit de hoekschop pakte.

Lees ook:  Minister van sport draagt ​​OneLove-pin tijdens wedstrijd Oranje vs. Qatar

Aanvoerder Thierry Brinkman kreeg vlak na rust zijn tweede van de wedstrijd met een prachtige draai en schoot in de verre hoek van het net. Janssen kreeg zijn derde uit de hoekballen toen doelman Agustin Araya wederom niet overtuigend oogde in het Chileense doel.

Terrance Pieters had het geluk om te scoren toen Vicente Goni van de tegenstanders zijn voorzet in het net tikte. Dat is 8-0 voor mensen die de tel kwijtraken. Brinkman kreeg al snel zijn hattrick en een zeldzaam doelpunt van Justen Blok zorgde voor 10-0 met nog meer dan een kwart te spelen.

Meer doelpunten werden toegevoegd door Janssen, Bijen en Teun Beins, wiens doelpunt veelbetekenend was omdat het het doelpunt was dat ervoor zorgde dat Nederland het nieuwe wereldrecord behaalde voor de grootste overwinning op een WK. Australië-Zuid-Afrika was 12-0, het wereldrecord voor deze wedstrijd.

De kant van Delmee keert terug op 25 januari om de kwartfinale te spelen. Hun tegenstanders zijn op dit moment onduidelijk.

Lees ook:  Vier keer zoveel jongeren opgepakt met wapens als in 2019

Plaats een reactie