Nederland begint de WK-campagne met een gemakkelijke zege op Maleisië


Het Nederlandse herenhockeyteam kende zaterdag een perfecte start van hun WK-campagne door Maleisië met 4-0 te verslaan. Doelpunten van Thijs van Dam, Jip Janssen, Teun Being en Jorrit Croon bezorgden de ploeg van Jeroen Delmee een overtuigende zege.

Nederland heeft een van de jongste selecties die ze ooit hebben gehad voor een WK, aangezien coach Jeroen Delmee veel vertrouwen heeft gesteld in de jongere spelers. Delmee heeft 25 wedstrijden gecoacht als coach van Nederland, waarvan 17 eindigden in een overwinning.

Zoals verwacht leunde Maleisië door het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen vooral achterover en liet Nederland de bal hebben. Nederland kreeg met nog vier minuten te gaan de eerste hoekschop, maar de doelman van Maleisië, Othman Hafizuddin, redde de poging van Jip Janssen.

Koen Bijen stelde Hafizuddin even later opnieuw op de proef met de volgende bal resulterend in de openingstreffer voor Oranje. Thijs van Dam profiteerde van een foutje in de verdediging van Maleisië. De mannen van Delmee gingen de rust in met een voorsprong van twee doelpunten toen Jip Janssen de tweede voor Oranje binnenhaalde.

Lees ook:  De Nederlandse tennisprof Griekspoor komt voor het eerst in de derde ronde van een Grand Slam

De tweede helft was een saaie aangelegenheid, maar Nederland voegde met een treffer van Teun Beins wel iets toe aan het aantal doelpunten, waardoor het 3-0 werd. En dat was niet het laatste doelpunt, want Jorrit Croon kwam op het wedstrijdformulier met de laatste aanval van de wedstrijd.

Het was een perfecte start voor de mannen van Delmee, die donderdag hun volgende wedstrijd spelen tegen Chili in Bhubaneswar. Chili verloor zaterdag hun eerste wedstrijd van de groep toen Nieuw-Zeeland ze met 3-1 versloeg.

Plaats een reactie