Na schietpartij Zwijndrecht: politie op zoek naar verdachte Minh Nghia Vuong (49)


De politie heeft zondag de identiteit vrijgegeven van de man die verdacht wordt van de dodelijke schietpartij van zaterdag in Zwijndrecht. De 49-jarige Minh Nghia Vuong wordt volgens de politie verdacht van het doden van de 66-jarige vrouw uit Dordrecht. Haar 38-jarige dochter raakte zwaargewond. Zoals de politie kon bevestigen, is Vuong de ex-partner van de dochter. Ook is er een foto van de verdachte op de website van de politie geplaatst. De politie beschreef de 49-jarige als een bedreiging met een vuurwapen.

De schietpartij vond zaterdagmiddag plaats op een parkeerplaats nabij winkelcentrum Walburg aan de Hof van Holland in Zwijndrecht. De moeder stierf als gevolg van de schietpartij en haar 38-jarige dochter werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De politie meldde zaterdag dat een dader die er met een auto vandoor ging en nog niet is aangehouden.

De verdachte is volgens de politie 1.70 meter lang, heeft een blanke huid en kort zwart haar. Op het moment van de schietpartij droeg Vuong een donkere jas met een parkamodel, daaronder een kledingstuk met capuchon. Vuong is ook bekend onder zijn bijnaam “Lucky”.

Lees ook:  Hoog energielabel steeds belangrijker voor woningzoekenden: Kadaster

Het was druk in het winkelcentrum op het moment van de schietpartij. Het is niet duidelijk of de parkeerplaats ook druk was, daar stonden tientallen auto’s geparkeerd. Volgens een politiewoordvoerder waren meerdere mensen getuige van de schietpartij.

De burgemeester van Zwijndrecht, Hein van der Loo, zei dat de schietpartij in het winkelcentrum van zaterdag grote impact heeft gehad op de bezoekers die daar waren. “Een dodelijke schietpartij op klaarlichte dag, op een drukke zaterdagmiddag in het winkelcentrum van Walburg met veel klanten. Veel mensen waren als omstanders getuige van het incident”, laat de burgemeester weten. Getuigen kunnen contact opnemen met Slachtofferhulp, die ook ter plaatse was in het winkelcentrum.

De burgemeester vervolgt dat de mensen in de Zuid-Hollandse stad “ontzettend geschrokken” zijn van de gebeurtenis. “Mijn gedachten zijn in de eerste plaats bij de slachtoffers en hun families”, aldus Van der Loo.

De politie riep zondag mensen op de man niet te benaderen maar direct 112 te bellen.

Lees ook:  Belastingambtenaar krijgt taakstraf voor datalek; € 920.000 gevonden in zijn keuken

Plaats een reactie