Moeders, jonge kinderen omgekomen bij auto-ongeluk nabij Roosendaal; een gewonde

Image source - Pexels.com


De slachtoffers van een dodelijk auto-ongeluk in Oud Gastel vrijdagavond zijn twee moeders en twee kinderen uit Bosschenhoofd. Ze kwamen volgens de politie uit twee verschillende families.

Hulpdiensten spoedden zich vrijdag rond 18.25 uur naar de aanrijding tussen twee auto’s bij de Blauwhekken. Bij de crash kwamen een 39-jarige vrouw en haar twee kinderen van 8 en 10 jaar om het leven. Bij de aanrijding kwam ook een 42-jarige vrouw om het leven en haar 9-jarige dochter werd in Rotterdam opgenomen in het ziekenhuis voor haar verwondingen. De dochter is volgens Omroep Brabant buiten levensgevaar. Alle vijf de slachtoffers van het ongeval reden samen in een Toyota.

De politie heeft de bestuurder van het andere voertuig aangehouden, een 27-jarige man uit Roosendaal. De andere passagiers in de Mercedes, twee mannen, bleven ongedeerd. Zij zijn volgens de politie meegenomen naar het politiebureau om als getuigen te worden gehoord.

Verkeersspecialisten deden vrijdagavond nog onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Burgemeester Bernd Roks van Halderberge is volgens Omroep Brabant “diep geschokt” door de dodelijke aanrijding in zijn gemeente. “Als vader ben ik diep geraakt. Ik wens de nabestaanden van de slachtoffers en slachtoffers heel veel sterkte. Dit is een groot verlies voor onze gemeenschap.”

De politie prees zaterdagochtend burgers voor het verlenen van eerste hulp na de crash. “We willen hen heel erg bedanken voor hun resolute optreden waarmee ze de collega’s die als eersten ter plaatse waren heel goed hebben geholpen”, laat de politie Roosendaal op Twitter weten.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?