Minstens 2 doden bekend bij vrachtwagenongeval; Chauffeur uit Spanje in hechtenis

Image source - Pexels.com


Bij een aanrijding met een vrachtwagen in het Zuid-Hollandse Nieuw-Beijerland zijn zaterdagavond zeker twee doden gevallen, meldt Rijnmond. De bestuurder, een 46-jarige man uit Spanje, is volgens de politie aangehouden.

De grote vrachtwagen reed zaterdag rond 18.00 uur van een dijk en het barbecuefeest van een schaatsclub binnen. Twee getuigen vertelden Rijnmond dat de vrachtwagen vlak voor de T-splitsing van de weg stopte, daarna weer begon te rijden en op de menigte botste.

Die nacht meldde de politie dat ze nog steeds niet zeker wisten hoeveel mensen er waren omgekomen, omdat sommigen nog steeds vastzaten onder de vrachtwagen. Ook zijn er meerdere slachtoffers naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie. Terwijl nieuwszender Rijnmond aanvankelijk meldde dat er minstens drie mensen waren omgekomen, maakte een politiepersbericht later duidelijk dat er minstens twee mensen waren omgekomen.

De chauffeur van de vrachtwagen, die voorzien was van Spaanse kentekenplaten, bleef ongedeerd. Hij is volgens Rijnmond direct na het ongeval verhoord door de politie. Daarna is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De rol van de bestuurder wordt onderzocht, de politie meldt en de politie houdt “alle scenario’s open”.

Er is een plaats delict opgesteld en afgezet om te onderzoeken wat er zaterdagavond precies is gebeurd op de plaats van het ongeval in het gehucht Zuidzijde in Nieuw-Beijerland. De politie heeft het betrokken voertuig in beslag genomen voor technisch onderzoek, maar kan nog niets zeggen over de oorzaak van het ongeval.

Er is slachtofferhulp beschikbaar en er is een locatie voor getuigen en slachtoffers opgesteld in de buurt van de ongevalslocatie, aldus Rijnmond. “De hulpdiensten doen hun uiterste best, maar de impact is enorm. Mijn gedachten zijn bij alle slachtoffers, nabestaanden en hulpverleners die er alles aan doen”, zegt burgemeester Wouter Kolff van de gemeente Dordrecht, tevens voorzitter van de Zuid – Veiligheidsregio Holland Zuid.

Minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yeşilgöz reageerde ook op het incident en zei: “Ik leef mee met de nabestaanden, slachtoffers en alle aanwezigen. Ik wens hen het allerbeste.”

Er waren zeker 100 aanmeldingen voor het evenement, dat een afscheidsfeestje was voor een voorzitter van de club, vertelde buurtbewoner Leen van Dijk aan Rijnmond. “Ik weet niet hoe dit heeft kunnen gebeuren. We kunnen allemaal scenario’s bedenken, maar dat helpt niet.”Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?