Minister van Sport mag de OneLove-armband dragen tijdens de volgende wedstrijd van Oranje


Minister van Sport Conny Helder overweegt de OneLove-armband te dragen tijdens de derde groepswedstrijd van het Nederlands elftal in Qatar. “Ik sta volledig achter het idee achter de OneLove-campagne, namelijk verbinding en inclusie. Ik moet nog zien wat ik ga dragen’, zegt ze via haar woordvoerder.

Helder zal als minister van Sport Oranje in Qatar steunen, maar zal ook namens het kabinet spreken over mensenrechten en arbeidsomstandigheden.

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Nancy Faeser, droeg woensdag het OneLove-bandje tijdens de eerste wedstrijd van het Duitse team op het WK.

Helder vliegt maandagavond naar Qatar en komt woensdag terug. Zij is dinsdag aanwezig bij de wedstrijd van Oranje tegen Qatar.

Nederland en zes andere landen beloofden voorafgaand aan het WK de OneLove-armband – voor inclusie en gelijkheid en tegen alle vormen van racisme en discriminatie – te dragen tijdens hun wedstrijden op het toernooi. Maar de KNVB en de voetbalbonden van andere landen haakten af ​​toen de FIFA dreigde alle aanvoerders met de armband een gele kaart te geven.

Lees ook:  Eerste nachtvorst dit seizoen tot nu toe lokaal in Limburg geconstateerd

“Dat de FIFA ons hiervoor op het veld wil straffen, is ongekend. Dit druist in tegen de geest van onze sport, die miljoenen mensen met elkaar verbindt. De komende tijd zullen we samen met de andere betrokken landen kritisch kijken naar onze relatie met de FIFA”, aldus de KNVB eerder deze week.

Woensdag maakte de bond bekend dat zij en de andere landen nog niet hebben besloten of ze het plan van de FIFA zullen aanvechten om teams en hun aanvoerders te bestraffen voor het dragen van de OneLove-armband.

Plaats een reactie