Minimumloon stijgt volgend jaar met 10%, Pensioenen stijgen; € 14 miljard voor koopkracht

Image source - Pexels.com


Het kabinet is van plan om volgend jaar het minimumloon in één keer met 10 procent te verhogen, en daarmee ook de AOW. Het kabinet zet in 2023 14 miljard euro in voor koopkrachtversterking, maar concludeerde dat er dit jaar niets meer aan dat front zou kunnen gebeuren, aldus bronnen tegen NOS en AD.

Het kabinet en coalitiepartijen hebben woensdagochtend in de vroege uurtjes overeenstemming bereikt over de begroting voor volgend jaar. Traditiegetrouw beginnen er nu al details naar de pers te lekken.

Bronnen dicht bij het kabinet vertelden de NOS dat het minimumloon volgend jaar met 10 procent omhoog gaat, en dat de verhoging in één stap zou gebeuren. Het vorige plan was om het minimumloon in drie stappen van elk 2,5 procent te verhogen. Omdat de AOW gekoppeld is aan het minimumloon, zijn ook gepensioneerden volgend jaar beter af.

Hoewel het kabinet dit jaar geen ingrijpende beleidswijzigingen wil doorvoeren om de koopkracht aan te pakken, komt er volgend jaar een forse belastingverlaging voor de burger. Voor de lagere belastingschijven wordt de inkomstenbelasting verlaagd, zo melden overheidsbronnen aan het ANP.

De belastingen zullen waarschijnlijk stijgen voor bedrijven en vermogende huishoudens om te compenseren. Energiebedrijven kunnen ook verwachten een hogere mijnbelasting te betalen, meldde de nieuwsdraad.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?