Microsoft verwijdert zonder uitleg honderden Nederlandse accounts


Microsoft heeft de afgelopen jaren honderden Nederlandse accounts verwijderd zonder opgaaf van reden voor de getroffenen. Wanhopige Microsoft-gebruikers stuiten vaak op eenrichtingsverkeer. Want zelfs desgevraagd geeft Microsoft geen uitleg.

De wanhoop is groot als plotseling de toegang tot het eigen Microsoft-account wordt geweigerd. Wie geen toegang meer heeft tot zijn account, moet er rekening mee houden dat zijn verzameling bestanden, e-mails, notities en foto’s in het digitale nirwana is verdwenen.

Het enige dat getroffenen van het bedrijf vernemen, is dat hun account is gesloten wegens het overtreden van de gedragscode. Mogelijke overtredingen zijn onder meer de verspreiding van kinderpornografie, inbreuk op het auteursrecht of het versturen van spam.

“Er is geen mogelijkheid om in discussie te gaan. Microsoft heeft alle macht om je account zomaar te blokkeren. Dit is bizar”, vertelt een getroffen gebruiker in een interview met RTL Nieuws.

Wie probeert te achterhalen welke regel precies is overtreden, loopt dood: “Zoals in onze algemene voorwaarden staat, kunnen we je account niet opnieuw activeren en kunnen we ook geen informatie geven over de redenen voor de sluiting”, luidt de reactie wanneer iemand maakt bezwaar, meldt RTL Nieuws.

Lees ook:  Geweld om de familie-eer te verdedigen neemt toe in Nederland

De enige optie die voor veel Microsoft-gebruikers overblijft, is juridische stappen ondernemen. Dit pad leidt echter voor velen ook tot een stenen muur, omdat het veel tijd en geld kost. “Naar de rechter stappen lijkt de enige manier om erachter te komen waarom Microsoft het account heeft gesloten. Voor veel mensen is dit een te hoge drempel. Ik weet niet hoe ik dat moet doen. Het kost me ook veel geld”, zegt gebruiker Mike Albers tegen RTL Nieuws.

Plaats een reactie