Meerderheid van parlementsleden steunt voetbalhooligans uit stadions


Een parlementaire meerderheid wil hooligans uit voetbalstadions weren. Ze spraken hun steun uit voor een motie van VVD en SP om dat makkelijker te maken. Kamerleden ergeren zich aan de bijna wekelijkse ongeregeldheden in en rond de voetbalstadions, meldt RTL Nieuws.

VVD-Kamerlid Ingrid Michon en SP-collega Michiel van Nispen willen dat betaaldvoetbalclubs de informatie die zij hebben over hooligans delen met de politie. “[The police] kan de hooligans dan een stadionverbod opleggen, zodat ze tijdens de wedstrijd van hun favoriete voetbalclub thuis moeten zitten en niet in het stadion”, zegt Michon tegen de krant.

“Voetballen moet een feest zijn en dat vraagt ​​om een ​​betere monitoring van stadionverboden en een betere uitwisseling van data”, aldus Van Nispen. “Dat gebeurt nu nog te weinig en de minister moet zorgen dat het beter gaat.”

Voetbalclubs zijn verantwoordelijk voor de veiligheid in hun stadions en de politie is verantwoordelijk voor de openbare orde daarbuiten. Volgens de Kamerleden weten clubs misschien wel wie problemen veroorzaakt in de stadions, maar delen die gegevens niet met de politie. Zodat de hooligans hun slechte gedrag kunnen voortzetten.

Lees ook:  Gepensioneerde immigratieambtenaar gearresteerd voor mensensmokkel en oplichting van migranten: rapport

Dat moet veranderen. “Want dan wordt voetbal weer een fijne zondagmiddag om met de familie te genieten”, aldus Michon.

Plaats een reactie