Meerdere Twitter-medewerkers in Nederland getroffen door massaontslagen


Twitter heeft vrijdag honderden werknemers in het hele bedrijf ontslagen onder de nieuwe eigenaar Elon Musk. Bij de ontslagen waren meerdere mensen die in Nederland werkten, aldus oud-medewerkers op Twitter.

Een meerderheid van de werknemers die getroffen zijn door de massale ontslagen werden per e-mail op de hoogte gebracht. Sommigen zeggen dat ze beseften dat ze niet langer voor het bedrijf werkten toen ze niet konden inloggen op hun werkaccounts.

De 50 procent verlaging van het personeelsbestand van Twitter maakt deel uit van Musk’s aangekondigde plan voor het bedrijf. Zijn andere beleid omvat het schrappen van werken op afstand en het introduceren van een vergoeding van $ 8 per maand voor verificatiebadges, volgens Forbes.

Lees ook:  Meer mensen wenden zich tot pandjeshuizen nu de inflatie zijn tol eist

Twitter had volgens RTL Nieuws een kantoor in Utrecht en heeft niet gereageerd op vragen over het aantal ontslagen in Nederland. Eventuele ontslagen in Nederland zouden moeten voldoen aan de Europese arbeidswetgeving. Voormalige werknemers hebben al een class action-rechtszaak aangespannen in San Francisco, omdat ze volgens MSNBC niet op de juiste manier op de hoogte zijn gesteld volgens de federale en Californische wetgeving.

Veel adverteerders ontvluchten het sociale-mediaplatform na de overname van Twitter door de tech-miljardair. Deze bedrijven zijn onder meer United Airlines, Pfizer, Volkswagen en burgerrechtengroepen. Musk tweette dat het socialemediaplatform een ​​”enorme omzetdaling” had gezien en de schuld heeft gegeven aan “activistengroepen die adverteerders onder druk zetten”. Het is nog onduidelijk of Nederlandse bedrijven hun advertenties op het platform hebben gehaald.

Lees ook:  Leidse hoogleraar lastig gevallen, gekleineerd en bedreigd vrouwelijke collega's jarenlang: rapportPlaats een reactie