Meerdere gewonden bij ongeval met vier auto’s nadat vrachtwagen over de kop ging op de A6


Bij een verkeersongeval op de A6 zijn woensdagmiddag bij het Friese Lemmer meerdere gewonden gevallen. Het verkeer in de buurt kwam vast te zitten nadat een vrachtwagen met een aanhangwagen vol fruit op de snelweg bij Sint Nicolaasga over de kop sloeg. Later botsten vier personenauto’s op elkaar in de daaropvolgende verkeersopstopping ongeveer tien kilometer verderop waar autoriteiten het verkeer omleidden.

“Een aantal mensen raakte ernstig gewond”, aldus de politie. Volgens infrabureau Rijkswaterstaat gebeurde het incident met de personenauto’s omstreeks 16.53 uur en stuurden de centralisten brandweerlieden, paramedici en een traumahelikopter ter plaatse. Hulpverleners waren een uur later nog steeds op de locatie, aldus de politie.

De vrachtwagen geladen met sinaasappelen en watermeloenen kantelde op de A6 nog voor de spits, omstreeks 14.50 uur. Een deel van het fruit viel over de weg toen de aanhanger openbrak, en olie en dieselolie bedekten het wegdek.

Terwijl Rijkswaterstaat wachtte op een kraan om de vrachtwagen te hijsen, werd een stuk van de A6 afgesloten om bergers hun werk te laten doen. De reparatie van de weg en de vangrail zou beginnen nadat de vrachtwagen was rechtgezet.

Lees ook:  Onrust na winst WK in Marokko: oproerpolitie naar Amsterdam, Rotterdam & Den Haag

Het ongeval met gewonden gebeurde ongeveer twee uur na de eerste crash. Door het incident met de auto’s lagen er ook brokstukken over de rijbaan. De politie is rond 17.50 uur nog bezig met het onderzoek naar wat er is gebeurd

“We verwachten dat de afhandeling van beide incidenten zeker de rest van de avond in beslag zal nemen. Tot die tijd blijven de omleidingen via Zwolle en via U34 actief”, aldus Rijkswaterstaat.

Plaats een reactie