Meerdere doden nadat vrachtwagen van de weg raakt; Meerdere bekneld, bestuurder ongedeerd

Image source - Pexels.com


Meerdere mensen zijn om het leven gekomen toen een vrachtwagen zaterdagavond van een dijk reed en op een buurtfeest in het Zuid-Hollandse Nieuw-Beijerland botste. Uren na de crash was het niet duidelijk hoeveel mensen waren omgekomen terwijl arbeiders probeerden het wrak op te ruimen.

Naast de dodelijke slachtoffers zijn meerdere mensen gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder bleef ongedeerd en is meegenomen voor verhoor.

Er waren nog steeds overleden mensen bekneld onder de vrachtwagen, terwijl de autoriteiten nog steeds probeerden de plaats van de crash te verwerken. Een politiewoordvoerder zei dat het zeker was dat meer dan twee mensen stierven, maar ze konden geen precieze aantallen doden of gewonden geven. Ze zei dat ze zeker wilde zijn van de exacte cijfers voordat ze verder iets zei.

Er is een plaats delict opgesteld en afgezet om te onderzoeken wat er precies is gebeurd op de plaats van het ongeval in het buurtschap Zuidzijde in Nieuw-Beijerland. Het betrokken voertuig is in beslag genomen voor technisch onderzoek. Over de toedracht van het ongeval kan de politie nog niets zeggen.

Een woordvoerder zei dat het ongeval de gemeenschap diep heeft geraakt, waar “veel aanwezigen elkaar kennen”.

Verschillende ambulances en traumahelikopters werden ingezet om de slachtoffers van het ernstige ongeval te behandelen. Het gebeurde op de Zuidzijdsedijk. Direct na het ongeval zei de politie “veel hulpverleners in te zetten bij het incident”. Het onderzoek naar de oorzaak van het incident is gaande. Hulpdiensten waren om 20.00 uur nog bezig ter plaatse

Er was veel schrik en ontsteltenis onder de mensen bij het incident. De aanwezigen op het buurtfeest, andere ooggetuigen en buurtbewoners worden opgevangen door de gemeente.

Op de plaats van het ongeval is een grote hoeveelheid schade zichtbaar, waaronder omgestoten picknicktafels, flessen en etenswaren. Om de vrachtwagen, die een Spaans kenteken heeft, worden nu hekken geplaatst om de vrachtwagen te beveiligen en mogelijk meer slachtoffers in privacy af te handelen. Ook is er een kraanwagen ingezet om de arbeiders te assisteren.

Charlie Aptroot, de burgemeester van Hoeksche Waard, gaf commentaar op het ongeval na een gesprek met familieleden van de slachtoffers en anderen die betrokken waren bij het “vreselijke ongeval in zo’n kleine, hechte gemeenschap als Nieuw-Beijerland”. Hij zei dat familieleden en buren werden verpletterd, mede omdat de toestand van de gewonden niet bekend is en er veel onzekerheid is. “Onze grootste zorg gaat uit naar de betrokkenen”, zei hij.

Nieuw-Beijerland maakt deel uit van de gemeente Hoeksche Waard in Zuid-Holland.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?