Meerdere doden en gewonden bij auto-ongeluk nabij Roosendaal; één gearresteerd

Image source - Pexels.com


Bij een verkeersongeval in Oud Gastel, Noord-Brabant, zijn vrijdagavond meerdere doden en meerdere gewonden gevallen. Een van de bestuurders die betrokken was bij het ongeval tussen twee auto’s even ten noorden van Roosendaal is aangehouden door de politie.

“Het ongeval resulteerde in veel gewonden en meerdere doden. Daarom zijn er meerdere ambulances en traumahelikopters opgeroepen”, aldus de politie op Twitter.

Alle slachtoffers van het ongeval, vijf in totaal, zaten in een Toyota, zegt de politie tegen Nu.nl en op nieuwsdraad ANP. Hun identiteit en biografische details werden bewaakt terwijl de politie probeerde nabestaanden op de hoogte te stellen.

Er zaten drie mensen in het andere voertuig, een Mercedes. Ze waren allemaal ongedeerd. De bestuurder van de Mercedes is aangehouden en de passagiers zijn naar een politiebureau gebracht om een ​​formele verklaring af te leggen.

Het incident gebeurde even voor 18.30 uur op Blauwhekken. Politieagenten en brandweerlieden snelden ter plaatse, evenals minstens vier ambulances en twee traumateams die per helikopter reisden.

“Een van de chauffeurs is inmiddels aangehouden. We doen uitgebreid onderzoek, waarbij verkeersspecialisten ter plaatse zijn”, vervolgt de politie. Ze zeiden dat het onduidelijk was waarom de twee auto’s met elkaar in botsing kwamen.

De weg was om 20.00 uur nog volledig afgesloten, evenals de nabijgelegen snelwegafritten. “De weg blijft voorlopig afgesloten voor onderzoek.” De forensische verkeersrechercheurs zouden enkele uren nodig hebben om uit te zoeken wat er precies is gebeurd.

In de tussentijd heeft de politie eventuele getuigen verzocht contact met hen op te nemen om een ​​verklaring af te leggen.Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?