Meer EU-landen eisen negatieve coronatest voor reizigers uit China


Duitsland, Griekenland, Oostenrijk en Zweden vragen bij aankomst om een ​​bewijs van een negatieve coronatest. Deze landen zeggen dat de golf van besmettingen in de republiek vraagt ​​om extra voorzorgsmaatregelen ondanks dat er geen nieuwe gevaarlijke virusvarianten zijn. Na massale protesten heeft China eindelijk de draconische beperkingen losgelaten en zijn de besmettingen enorm toegenomen.

De vier Europese landen nemen voorzorgsmaatregelen, mede omdat de Europese Unie woensdagavond in een nieuw advies over China zei dat testen “Sterk aanbevolen” zijn. Ook werd geadviseerd om op vluchten uit China mondkapjes te dragen en het afvalwater van vliegtuigen uit China te testen. Er is echter geen wet voor heel Europa vastgelegd.

Peking heeft een hekel aan landen die reisbeperkingen invoeren die alleen gelden voor reizigers uit China en waarschuwde eerder deze week voor tegenmaatregelen. Wat die maatregelen zullen zijn, is niet bekend.

De EU-lidstaten Frankrijk, Italië en Spanje hadden al besloten tot verplichte testen. België maakte woensdag kort na de Europese ontmoeting bekend dat ze ook een negatieve test zullen eisen van reizigers uit China. Voorlopig geldt dit alleen voor rechtstreekse vluchten. Nederland houdt voorlopig vast aan de zelftest en adviseert bij een positieve test in isolatie te gaan.

Lees ook:  Prijzen gebruikte auto's stijgen naar nieuw record in december

Andere landen die een negatieve coronatest eisen van reizigers uit China zijn Australië, Canada, India, Israël, Japan, Qatar, Taiwan, de Verenigde Staten, het VK en Zuid-Korea. Marokko wil geen passagiers uit China toelaten.

Plaats een reactie