Meer dan 4,4 miljoen mensen kijken hoe Argentinië het WK wint


De finale van het WK voetbal tussen Argentinië en Frankrijk is zondag door ruim 4,4 miljoen mensen bekeken, blijkt uit statistieken van Stichting Kijkonderzoek (SKO). De live-uitzending was het best bekeken programma van de dag op NPO1 en werd om 20.00 uur meer bekeken dan programma’s als Heel Holland Bakt of het NOS Journaal.

De aftrap voor de finale was om 16.00 uur Nederlandse tijd en het publiek kreeg waar voor zijn geld. Na een spectaculaire afsluiting van de wedstrijd stond het na 90 minuten 2-2 en was er extra tijd nodig. Na een half uur waren er twee goals gescoord maar het was nog steeds gelijk (3-3) dus de penalty’s beslisten de winnaar. Argentinië nam hun strafschoppen beter op en won hun derde WK in hun geschiedenis.

Volgens de SKO waren 3,1 miljoen mensen aanwezig om de uitreiking van de medailles bij te wonen. Gemiddeld schakelden 3,2 miljoen over naar het NOS-journaal van 20.00 uur. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Heel Holland bakt, dat daarna werd vertoond, trok ruim 2,7 miljoen kijkers. Isola di Beau werd door iets meer dan een miljoen mensen bekeken op RTL 4. De laatste aflevering van de Oranjewinter op SBS 6 trok zo’n 870.000 kijkers.

Lees ook:  Nieuwjaarsduik zeetemperatuur naar verwachting zo'n 7 graden

De finale van het WK in Qatar werd door meer mensen bekeken dan de finale in 2018 toen 3 miljoen mensen Frankrijk zagen winnen van Kroatië met 4-2. In 2014 5,9 miljoen zag Duitsland Argentinië verslaan in extra tijd. Nederland verloor dat jaar de halve finale van Argentinië, die werd gezien door meer dan 9 miljoen mensen, het hoogste aantal kijkers voor een WK-wedstrijd. De meest bekeken finale was in 2010, toen Spanje in verlenging met 1-0 van Nederland won. 8,5 miljoen mensen keken naar die wedstrijd.

De WK-finales van 2002 en 2006 werden respectievelijk door 5,5 en 2,7 miljoen mensen bekeken. De wedstrijd tussen Nederland en Portugal trok meer kijkers dan de finale: 8,2 miljoen kijkers.

Plaats een reactie