Max Verstappen wint de Belgische Grand Prix comfortabel

Image source - Pexels.com


Max Verstappen heeft zondag de Grand Prix van België gewonnen. Hoewel de 24-jarige de race als 14e begon, was het een ontspannen middag voor de regerend kampioen, aangezien hij de race met 18 seconden won. Verstappens teamgenoot Sergio Pérez eindigde als tweede.

Verstappen startte als 14e na gridstraffen in de kwalificatie. Verstappen’s Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez startte op de tweede positie, met Carlos Sainz van Ferrari vanaf pole position.

De regerend kampioen behaalde in de eerste ronde zes posities en profiteerde van de chaos die ontstond toen twee coureurs zich moesten terugtrekken vanwege botsingen, waaronder Verstappens oude rivaal Lewis Hamilton.

Na slechts acht ronden was Verstappen opgeklommen naar de derde positie. Verstappen racete na 18 ronden Carlos Sainz voorbij om pole position te pakken, die werd opgevangen door een gebrul van de reizende fans uit Nederland die de reis naar het circuit van Spa-Francorchamps in Luik hadden gemaakt.

Verstappen bewees zichzelf te snel voor de rest toen zijn teamgenoot Sergio Pérez het opnam tegen George Russell en Carlos Sainz om de tweede plaats.

Charles Leclerc, de grootste rivaal van Verstappen voor het kampioenschap, eindigde de race als 5e.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?