Mast breekt schip af op zee en landt op meisje, haar dood

Image source - Pexels.com


Een schoolreisje eindigde woensdag in een tragedie toen bij een bizar ongeluk een meisje om het leven kwam. Een groep jongeren betrokken bij een school in Den Haag zat op een gecharterd zeilschip toen een mast afbrak en op het slachtoffer belandde.

Het incident gebeurde rond het middaguur terwijl de groep op zee was bij Terschelling, aldus de politie in Friesland. De boot kwam zo’n 25 kilometer verder aan land in de haven van Harlingen. In totaal waren er ongeveer 15 mensen op de boot.

“Het slachtoffer is een minderjarig meisje”, aldus de politie. Ze overleed ter plaatse aan haar verwondingen. Er werd slachtofferhulp geregeld voor de andere mensen op de boot. Er is een politieonderzoek ingesteld om de oorzaak van het ongeval te achterhalen.

“Het is een verschrikkelijk en dramatisch ongeval waar de kinderen getuige van zijn geweest”, zegt burgemeester Ina Sjerps van Harlingen in een verklaring. Ze bezocht het Entrepotgebouw in Harlingen waar de slachtoffers werden verzameld.

Bij een apart incident zes jaar geleden brak de mast van het zeilschip Amicitia af en viel om bij Harlingen. Bij dat incident kwamen drie mensen om het leven en de kapitein werd in hechtenis genomen. Uit onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid bleek dat het hout grotendeels was verrot voordat de mast brak.

Het bestuur pleitte voor beter toezicht en onderhoud van bijzondere, historische schepen.Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?