Mannen aangehouden omdat ze vuurwerk in huis gooiden, waardoor slachtoffer haar hand verloor


Drie mannen uit het Overijsselse Hengelo zijn aangehouden omdat ze zwaar vuurwerk zouden hebben gegooid in de slaapkamer van een woning aan de Egbertstraat in hun woonplaats. De bewoner van de woning verloor een deel van haar hand toen ze het vuurwerk weer naar buiten probeerde te gooien.

De mannen zijn aangehouden op verdenking van poging tot doodslag, aldus de politie. Hun leeftijden waren 17, 18 en 26 jaar. De mannen werden woensdagochtend in hun huizen gearresteerd.

De 30-jarige vrouw hoorde op 22 november rond 22.45 uur een geluid in haar slaapkamer en ging kijken. Ze ontdekte dat er een raam was ingeslagen en zag een explosief op het bed liggen. Het vuurwerk ontplofte toen de vrouw het oppakte.

Ze raakte zo erg gewond dat ze enkele weken in het ziekenhuis moest doorbrengen en meerdere operaties moest ondergaan. De politie zei eerder dat ze ook verwondingen had opgelopen aan haar gezicht en borst.

Lees ook:  Duizenden bezoekers bij opening Pluktuin Nationale Tulpendag

De politie zegt de drie verdachten te hebben gevonden door onderzoek op sociale media, het bekijken van camerabeelden die op de dag van het misdrijf in de buurt zijn gemaakt en buurtonderzoek. De politie is nog op zoek naar meer getuigen.

Plaats een reactie