Man veroordeeld voor moord op identiteitsbewijs snijdt enkelband af en is op de vlucht


Een 33-jarige man die dinsdag tot twintig jaar gevangenisstraf werd veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij een moord in 2020, werd woensdag als voortvluchtig beschouwd nadat hij zijn enkelband had afgesneden. Het Openbaar Ministerie (OM) bevestigde dat August D. vrij rondliep nadat het verhaal door de Telegraaf was gemeld.

D. was een van de zes veroordeelden voor de moord op Mehmet Kiliçsoy, een klusjesman uit Nijmegen. Kiliçsoy zou per ongeluk het doelwit zijn geweest van de drive-by-shooting.

De voorlopige hechtenis van August D. werd in november stopgezet omdat de rechtbank vond dat er onvoldoende bewijs tegen de man was om hem op dat moment opgesloten te houden. “Op een extra zittingsdag eind november heeft de officier van justitie nieuw bewijsmateriaal aangedragen. Op basis daarvan is de man veroordeeld”, legt het OM uit.

De man kreeg het bevel zich op 21 december bij de autoriteiten te melden. Op dat moment droeg hij een enkelband vanwege een eerdere veroordeling “waardoor hij kon zien waar hij was”. Die enkelband is nu afgesneden en de locatie van de man is momenteel onbekend. Er is een internationale waarschuwing verspreid in de hoop hem op te sporen.

Lees ook:  Veel meer kinderen uit huis van slachtoffers gehaald bij belastingschandaal

Kiliçsoy was 49 jaar oud toen hij op de ochtend van 6 juli 2020 op het Thorbeckeplein in Beuningen, Gelderland, in het hoofd en bovenlichaam werd geschoten. Twee gemaskerde mannen openden het vuur vanuit een gestolen witte Volkswagen Transporter.

De rechtbank oordeelde dat het waarschijnlijk om een ​​moord ging waarbij de klusjesman voor iemand anders werd aangezien, omdat er geen motief voor de moord op Kiliçsoy kon worden ontdekt. Wie het beoogde doelwit was, is niet duidelijk. De rechtbank legde dinsdag straffen op van tussen de vijf en dertig jaar cel tegen de zes verdachten in de zaak.

Plaats een reactie