Man gearresteerd met knie van agent op zijn borst, nog steeds in kritieke toestand

Image source - Pexels.com


Een 37-jarige man uit Hengelo die eind vorige week in Borne werd aangehouden met een politieknie op zijn borst, verkeert nog in kritieke toestand. Hij ligt in coma in het ziekenhuis, zegt advocaat Richard Korver, die de familie van de man bijstaat, tegen RTV Oost.

Korver heeft veel vragen over deze arrestatie, waardoor een ogenschijnlijk gezonde 37-jarige man bijna een week later nog steeds in coma in het ziekenhuis lag. Een bij deze zaak betrokken persoon zegt dat er videobeelden zijn van toen de man onwel werd en zijn arrestatie in Borne. Aan de val van de man zou een worsteling vooraf zijn gegaan, mogelijk omdat hij zich verzette bij zijn arrestatie, aldus de betrokken persoon. Korver wil deze beelden graag zien.

De politie heeft de man eind vorige week in Borne aangehouden nadat hij verdacht rijgedrag vertoonde. Volgens de omroep bleek uit een speekseltest dat hij mogelijk onder invloed was van drugs. Op weg naar het politiebureau in Hengelo werd de man onwel op de achterbank van de patrouillewagen.

Op video in het bezit van RTV Oost is te zien hoe twee agenten de man uit de auto slepen. Een van de agenten legde minstens twee keer zijn knie op de borst van de schijnbaar bewusteloze man.

“Wat gebeurde er tijdens de arrestatie? Wat gebeurde er eigenlijk in de politieauto na de arrestatie? Hoe zag de verleende eerste hulp eruit? Wanneer is professionele medische hulp ingeroepen? Ik ga er alles aan doen om achter de waarheid te komen”, aldus Korver. “We hebben het over een 37-jarige man van wie ik begrijp dat hij in goede gezondheid verkeerde. Waarom is het in godsnaam zo afgelopen?”

Korver heeft bij het Openbaar Ministerie (OM) een verzoek ingediend om inzage in alle beschikbare videobeelden van bewakingscamera’s op de plaats van aanhouding en langs de route die de politieauto die avond aflegde. Hij zou ook graag bodycambeelden van de politie willen zien, als die beschikbaar zijn.

De Rijksrecherche, de afdeling die de interne onderzoeken bij overheidsdiensten als de politie afhandelt, doet onderzoek naar het incident. Een woordvoerder van het OM laat aan RTV Oost weten dat ze niet vooruit willen lopen op dat onderzoek. “Wat betreft de vragen die er zijn, gaan we ervan uit dat het onderzoek van de Rijksrecherche die zoveel mogelijk zal beantwoorden.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?