Man gearresteerd in Polen in verband met moord in Limburg

Image source - Pexels.com


De politie in Polen heeft een 40-jarige Poolse man aangehouden die wordt gezocht in verband met een verdacht overlijden dat plaatsvond in Nederland. De Nederlandse politie zei eerder dat een misdrijf waarschijnlijk heeft geleid tot de dood van een man wiens lichaam werd gevonden op 10 juli nadat er brand uitbrak in zijn huis aan de Vlasvenweg in Weert, Limburg. De Poolse man is de tweede persoon die in de zaak wordt aangehouden.

Hulpverleners vonden het lichaam en een forensisch onderzoek wees uit dat een “gewelddadig incident” de man doodde. “Na technisch, tactisch en wetenschappelijk onderzoek heeft het opsporingsteam de verdachte opgespoord, waarna contact is gelegd met de politie en het Openbaar Ministerie in Polen”, aldus de Nederlandse politie.

De verdachte is op verzoek van de politie in Nederland aangehouden. De Nederlandse autoriteiten zullen de Poolse justitie vragen de man uit te leveren aan Nederland. De verdachte kan het Nederlandse verzoek aanvechten, waarbij de rechter het laatste woord heeft.

De politie in Nederland heeft op 18 juli een 39-jarige vrouw aangehouden in verband met de zaak. Ze zat maandag nog in voorlopige hechtenis en zit in voorlopige hechtenis, wat betekent dat ze alleen contact mag hebben met haar juridische team. De Nederlandse autoriteiten sluiten meer aanhoudingen niet uit, omdat ze proberen vast te stellen welke rol de verdachten mogelijk hebben gespeeld bij de moord.

Haar nationaliteit en woonplaats zijn niet vrijgegeven. De politie heeft niet expliciet aangegeven of er een verband is tussen de verdachten en het slachtoffer.

Kort na de aanhouding van de vrouw heeft de politie vanaf de nacht van 7 juli getuigen gevraagd zich te melden uit het gebied tussen Weert en Venlo. Ze waren specifiek op zoek naar dashcambeelden die tussen 21:15 en 21:45 op de N275 zijn gemaakt

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?